10 augustus 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Op en top genieten! Dit weerbericht 10 augustus puilt uit van de superlatieven. Zo zijn de wolken verdwenen en krijgt de zon alle kansen. De actuele temperatuur (10:02) schommelt rond 18.7°C en de wind waait nog steeds zwak uit noordelijke richtingen. Doordat de lucht op grotere hoogte geleidelijk uit het oosten tot zuiden komt, kan het vandaag toch goed opwarmen aan de grond. Het blijft deze voormiddag vanzelfsprekend droog.

Vanmiddag blijft het mooie weer aanhouden. De maxima stijgen door richting 24°C op vele plaatsen. Op de zandgronden van de Kempen en langs de Frans-Belgische grens is een lokale 25 graden niet uitgesloten. De wind blijft zwak waaien uit noordoostelijke richtingen. De UV-index piekt tussen 13:00 en 15:00 richting 6 en dat betekent dat onze huid snel kan verbranden.

Vannacht blijft het in eerste instantie nog lang nagenieten met aangename temperaturen en weinig wind. In het tweede deel van de nacht kan u trouwens ook vallende sterren waarnemen (Perseïden-meteorenzwerm). U kijkt hiervoor naar een willekeurige plek aan de hemel (40-50/uur).

Gisteren was er op vele plaatsen een schitterende zonsondergang te bekijken. Conny Vannieuwenborgh stuurde deze ochtend een weerfoto door via onze Facebookpagina (Weerstation Waregem). Waarvoor hartelijk dank!

zonsondergang augustus
Conny Vannieuwenborgh

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

3 uur geleden - 3 min. lezen
6

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

2 dagen geleden - 2 min. lezen