9 januari 2013 - 2 min. lezen 48 reacties

Winterkaarten, sneeuwval en/of langdurige vorst. Gisteren hebben we ze allemaal de revue zien passeren. Zoals toen ook vermeld in het artikel konden deze prachtige kaarten van GFS – ECMWF zich niet eindeloos herhalen. Dat is deze voormiddag dan ook gebleken waarin GFS 06:00 voor zachter weer kiest vanaf volgende woensdag. Een inzettende zonale stroming zou prompt een einde maken aan de winterdroom die velen op dit moment koesteren.

Doch blijf ik positief over de algemene configuratie, want het ECMWF wil ook voorlopig niets weten van een dooi-aanval. Later vanmiddag volgt er hier een update met de weerdata van GFS 12:00. Wees dus zeker aanwezig.

Weerbericht 9 januari

Deze ochtend trekt een koufront vanuit het westen over de Benelux. Plaatselijk valt er lichte regen die met momenten neigt naar een matige intensiteit. In het algemeen verwacht ik neerslaghoeveelheden tussen 2-4 mm. Ondanks het feit dat het hier gaat over een koufront zal het na de doortocht nog blijven opwarmen.

De maxima worden gehaald op het einde van de dag en schommelen rond 8°C. De wind waait meestal zwak tot matig uit zuidelijke richtingen. Plaatselijk hangt er wat nevel die het zicht beperkt.

luchtdruk januari 2013
Vandaag passeert een koufront onze omgeving met lichte neerslag.

Deze namiddag komen er vanuit het westen geleidelijk opklaringen tevoorschijn. Deze breiden zich tegen de avondperiode uit over de rest van het land. In het oosten en zuidoosten van het land blijft het langer miezeren met motregen/lichte regen. De wind wordt zwak tot veranderlijk. Wanneer de opklaringen vannacht de Hoge Venen bereiken, is gladheid door rijm- en ijsplekken niet uitgesloten. Tevens is een natte sneeuwvlok mogelijk !

Bron kaartje: KNMI.nl

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 uur geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

2 dagen geleden - 3 min. lezen