Na onvoorziene omstandigheden bleek ik vandaag niet in de mogelijkheid om het dagelijks weerbericht om 07:00 te publiceren. Excuses hiervoor. UPdate 21 september 2014: door de grote drukte van de afgelopen maanden zijn onze mensen op zoek gegaan naar een applicatie om zelf het weer op te zoeken per uur en voor de komende 7 dagen. We stellen u dan ook met trots onze pagina “Het weer op uw locatie” voor. Via deze tool kan u voor meer dan 800.000 plaatsen in Europa het weerbericht opvragen.

Weerbericht 8 november

Vandaag behouden we een relatief ‘saai’ weerbeeld. Er bevinden zich geen storingen (althans weinig actief) in onze buurt en ook de atmosfeer heeft weinig zin in actie. Wolkenvelden afgewisseld met enkele opklaringen zullen dus het meest spannende zijn wat we vandaag voorgeschoteld krijgen.

Deze ochtend starten we op de meeste plaatsen bewolkt met hier en daar enkele opklaringen. De minima zijn relatief hoog met zo’n 8 tot 9 graden in het Vlaamse binnenland. Het wolkendek afgelopen nacht fungeert als het ware als een dekentje. In de loop van de voormiddag proberen enkele opklaringen doorheen het wolkendek te prikken, wat het meest lijkt te lukken in het noorden.

Deze namiddag weinig verandering in het weerbeeld. De maxima schommelen rond 11, 12 graden en de wind waait meestal matig uit (zuid)westelijke richtingen. Vanavond en vannacht komen er lage wolken opzetten en wordt het nevelig. Het kwik zakt richting 4 tot 6 graden. Wat lichte regen blijft mogelijk.