7 augustus 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vandaag kunnen we gerust zien als een overgangsdag tussen minder fraai zomerweer (te koel voor de tijd van het jaar) en een periode met maxima rond of net boven normaal. We zien namelijk een depressie vanuit de Atlantische Oceaan richting Spanje duiken en aan de voorzijde van dit systeem wordt warme lucht naar het noorden van Europa geblazen. Dat proces zal zelfs een (tijdelijk) hogedrukgebied ontwikkelen met stabiel zomerweer in onze omgeving.

Weerbericht 7 augustus

Vandaag hoeven we niet direct hoogvliegers te verwachten qua temperatuur en/of uren zonneschijn. Het blijft meest bewolkt met her en der enkele opklaringen. Waar het zonnetje het meest kan presteren, verwacht ik ook de hoogste maxima. Deze zullen stranden rond 20°C.

De wind waait meestal zwak uit (zuid)westelijke richtingen en voert hiermee gezonde zeelucht tot over onze omgeving. De mensen met hooikoorts zullen dit graag horen!

Vanmiddag en vanavond neemt de buienkans tijdelijk toe (dagelijkse gang), maar veel of zware buien verwacht ik niet. De klemtoon ligt nog steeds op een overwegend droog weerbeeld.

In de omgeving van Manilla (hoofdstad van de Filipijnen) is de afgelopen 24 uur zo’n 400 mm neerslag gevallen. Dat komt grofweg overeen met 4m water of de hoeveelheid regen die wie hier in 7 maanden te verwerken krijgen. De moesson zal daar dus opnieuw voor de nodige overlast zorgen.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
8 Maandag stevig onweer!

Stevige onweerskansen door pittig koufront op maandag

3 dagen geleden - 6 min. lezen
6 Prognose

Weersverwachting komende dagen: fris en wisselvallig

3 dagen geleden - 5 min. lezen
1

Weersverwachting Amstel Gold Race 2024

10 april 2024 - 5 min. lezen