5 augustus 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Op dit moment bevinden zich boven Nederland een tweetal zeer agressieve onweersbuien. Waarschijnlijk gaat het hier wederom twee supercells, want ze vertonen een grote neerslagactiviteit en bij de ‘loop’ van de radar buigen ze heel sterk naar het noordoosten af. Dit kan wijzen op mogelijke rotatie tijdens de bui en eventueel de vorming van een windhoos.

Bron: buienradar.nl

Vandaag verandert er wederom bitter weinig in het weerbeeld dat we al dagen naar voor zien komen. Opnieuw verloopt de ochtendperiode op de meeste plaatsen droog met flinke opklaringen en een aangename temperatuur rond 15/16°C. Naarmate het warmer wordt, zal ook de wolkenvorming worden gestart en dat is vooral belangrijk later deze namiddag en in het eerste deel van de avond.

Vanmiddag behalen we maximaal 22, 23 graden. De zon krijgt het gezelschap van talrijke cumuli en uit bepaalde van deze wolken gaan ook buien ontstaan. De windschering is tevens niet verwaarloosbaar, dus buien met windverschijnselen (tuba of eventueel hoos) zijn niet uitgesloten. Plaatselijk kan het ook hagelen. De grootste kansen liggen tussen 15:00 en 18:00 en zijn vooral bestemd voor het binnenland van België en Nederland. Daar werd gisteren trouwens een flinke downburst gesignaleerd in de vooravond met windschade en gewonden op het muziekfestival van Steenwijkerwold.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken