4 september 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vandaag mogen we wederom genieten van een mooie en aangename dag wat het weerbeeld betreft. De kern van hogedruk ten westen van Ierland breidt zich de komende dagen meer en meer uit richting het oosten. Hierdoor wordt de neerslag vanuit het westen (Atlantische Oceaan) de pas afgestoken en kan de temperatuur handig profiteren van een steeds warmer wordende bovenlucht.

Weerbericht 4 september

Vandaag verwachten we in de voormiddag flinke periodes met wolken en lokaal ook dichte mistbanken. Geleidelijk aan wint de zon opnieuw aan kracht en worden de meeste wolkenvelden verbrijzeld. De zon komt dan ook opnieuw flink tevoorschijn met oplopende temperaturen (20,21°C rond het middaguur). De wind waait meestal heel zwak uit noordelijke richtingen.

Na de middag verdwijnen de meeste wolken en wordt het helder. De temperaturen zitten in de lift en kunnen op meerdere plaatsen 25°C aantikken. Kortom: een pure zomerdag! De wind neemt iets in kracht toe, maar blijft overwegend zwak. De eerste tekenen van herfst in 2012 zijn dus nog in de verste verte niet zichtbaar en maar goed ook!

Het weerbericht voor België en Europa

Eind 2013 zijn we gestopt met het schrijven van afzonderlijke weerberichten. Reden daarvoor was de tijdsdruk en de niche waarin onze weerblog zich bevindt. We willen actuele informatie brengen rond onweer, noodweer, storm en sneeuwval. Natuurlijk hebben we voor deze weerberichten een alternatief gevonden, u kan dat bekijken op de pagina het weer op uw locatie.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
58

Sneeuwkansen maandag 5 december 2022

9 uur geleden - 3 min. lezen
647

Winterse signalen deel 1: koele start december

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Kans op sneeuw in de Ardennen neemt toe

3 dagen geleden - 2 min. lezen