4 augustus 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vandaag verwacht ik op de meeste plaatsen in België droog en aangenaam zomerweer. Nog steeds bepaalt een opvullende depressie nabij het UK ons weerbeeld en daar komt pas begin volgende week verandering in. In principe dus weinig verandering tegenover gisteren, hetzij het iets minder wisselvallig lijkt te worden dan eerst werd gedacht. De voormiddag verloopt op de meeste plaatsen droog met verspreid in het land flinke opklaringen en temperaturen tussen 17 – 20 graden. De wind waait hoofdzakelijk zwak uit zuidwestelijke richtingen.

Weerbericht 4 augustus

In de namiddag stijgen de buienkansen door de dagelijkse gang opnieuw overal in het land. Waar er zich een bui kan ontwikkelen moet men ook zeker rekening houden met wat klank- en lichtspel (verticaal temperatuurcontrast bedraagt zo’n 40 graden). De maxima bereiken waardes tussen 22°C – 25°C.

In de late namiddag nadert er opnieuw een trogvormig systeem met tijdelijk een verhoogde kans op buien en/of onweders. Plaatselijk kan er flink wat neerslag op korte tijd vallen. Later vanavond en vooral na middernacht wordt het droger vanuit het westen. De minima schommelen rond 14°C.

Gisteren ontstonden er in West-Vlaanderen flinke buien die gepaard gingen met een schitterende regenboog. Serge Lecovez kon deze schitterende opname maken op het strand van Knokke van een dubbele regenboog!

weerfoto regenboog
Foto: Serge Lecovez
Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken