Hevige buien in beeld

Hagel, onweer en veel neerslag op korte tijd. Dat is het resultaat van snipverkouden bovenluchten in combinatie met felle zonneschijn. Iedereen zal ze trouwens wel gezien hebben, de grote ‘bloemkoolwolken’ met de benaming cumulonimbus. Dat leverde vanmiddag en gisteren dan ook spectaculaire buien en beelden op.

Op zoek naar het meest recente weerbericht voor België of Nederland? Dat is perfect mogelijk via de pagina “Het weer op uw locatie“. Weersvoorspellingen per uur en voor de komende 7 dagen zijn mogelijk.

Hevige buien in beeld

hevige buien in beeld

(Bron foto NoodweerBenelux)

Een regenboog ontstaat door de breking van waterdruppels met zonlicht. Daarom zijn ze dan ook vaak aan de achterzijde van een bui te zien wanneer het regenscherm in contact komt met nieuwe opklaringen. Hoe feller de neerslag en lichtbundels van de zon, hoe intenser de kleuren in de regenboog.

Meer plaatjes van een regenboog

volledigeregenboog

(Bron foto NoodweerBenelux)

TIP: meer foto’s van mooie wolken => speciale wolken

mooiebuienluchten

(Bron foto NoodweerBenelux)

Hoe ziet sneeuw eruit?

Iedereen kent deze winterse neerslagvorm wel. Sneeuw is opgebouwd uit haarfijne kristallen die door negatieve temperaturen in de luchtkolom tussen bui en aardoppervlak aan elkaar gaan klitten. Wanneer deze sneeuw een oppervlak tegenkomt met een negatieve temperatuur blijft deze liggen. De sneeuw accumuleert volgens het vakjargon. Bekijk in dit artikel de prachtige structuur van sneeuw.

NoodweerBenelux gaat sociaal

Sneller en nog meer updates ontvangen over het weer in België. Volg en/of vind ons leuk op Twitter en Facebook. Klik op NoodweerBe of op NoodweerBenelux en u kan meteen meegenieten van de talloze statusupdates.

Lees ook eens:

Nachtvorst in april en de eerste 20 graden in zicht

De afgelopen dagen hadden we regelmatig te kampen met nachtvorst. Op enkele plekken in het oosten van Nederland en de Ardennen kwam het plaatselijk zelfs tot matige vorst op neushoogte. Uiteraard is het bij vorst in het lenteseizoen steeds oppassen voor...

YoniLees dit artikel >
Zacht lenteweer in aantocht!

De afgelopen dagen verliepen zeer zonnig in de Benelux, maar wel iets te fris voor de tijd van het jaar. De temperaturen schommelden vaak rond 10 graden, waar we normaal recht hebben op 12-13 graden. Daar wordt aan gewerkt. Vanaf zondag halen we 18 tot...

Matthias BarbierLees dit artikel >