3 augustus 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Via een zuidwestelijke stroming worden vandaag enkele troggen vanuit Frankrijk richting de Lage Landen geadvecteerd. Deze troggen (koudere lucht op grote hoogte) zullen in de loop van de voormiddag buien triggeren. In eerste instantie zijn deze buien lokaal, maar bij de doortocht van zo’n trog kunnen ze tijdelijk wat gaan organiseren en ook onweerachtig worden. Aangezien er over het westen een lichte windschering aanwezig is, kan er zich daar plaatselijk een low – topped supercell vormen. De wind waait vandaag meestal zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen.

Weerbericht 3 augustus

Vanmiddag en vanavond in eerste instantie nog een flinke kans op (felle) buien met eventueel een donderklap. De maxima stagneren rond 21°C en dat is toch opnieuw 2°C onder de normale waarde voor de tijd van het jaar. Pas later in de avond en vooral tegen middernacht neemt de buiigheid tijdelijk af in grote delen van het land. De minima bereiken waardes tussen 12 – 15 graden (perfect weer om de slaap te vatten).

In navolging van de weersverwachting voor volgende week (tijdelijk zomers intermezzo?) zal ik vanaf vandaag altijd een korte update meegeven. De weerkaarten van deze ochtend laten de depressie iets minder zuidelijk trekken en vlugger opvullen. Hierdoor wordt het transport van zeer warme lucht gehinderd en moeten we in België geen rekening houden met maxima rond 30°C. De ochtendruns zijn dus niet zo positief in vergelijking met gisteren.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken