3 juli 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

We starten de dag met opklaringen, afgewisseld met kleine cumuli (witte plukjes aan de hemel). De temperatuur schommelt op dit moment op de meeste plaatsen tussen 15°C en 18°C. Daar gaat de komende uren nog wat bijkomen. Na de middag stagneren de maxima rond 24°C / 25°C in het Vlaamse binnenland. Een geslaagde zomerdag zou je dan gaan zeggen, maar er liggen kapers op de kust.

Wie op de hoogte wil blijven van de laatste buien in België, Nederland kan zich best vervoegen op onze sociale media via NoodweerBenelux.

Weerbericht 3 juli

Eerst en vooral wordt de UV index rond de middagperiode opnieuw matig tot hoog. Kinderen insmeren of de zon vermijden tussen 11:00 en 17:00 is hierbij aangewezen. Bekijk de actuele wolken – zonneschijn en/of volg de pagina het weer op uw locatie voor de meest actuele weersvoorspelling op het internet.

uv index ukkel

Naast de UV index wordt het vandaag ook een stukje onstabieler in vergelijking met gisteren. We zien de cape opnieuw stijgen richting 400 – 600 j/KG en dat is voldoende voor enkele pulse-onweders met lichte intensiteit. Tussen 16:00 en 19:00 is de kans hierop het grootst in het westen en centrale deel van België.

Relevante artikelen rond hitte en onweer

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken