3 januari 2013 - 2 min. lezen 1 reacties

De situatie op de Europese weerkaarten blijft nog steeds geblokkeerd door een flink hogedrukgebied in onze omgeving en lagedrukgebieden ten westen daarvan. Op deze manier raken we de neerslagzones kwijt, maar versieren we er niet direct een stralend weerbeeld mee.

Komende dagen verwacht ik eerder een mengelmoes van mistvelden met soms enkele spaarzame opklaringen. Er is weinig actie in de atmosfeer. Bekijk hier een weerkaart van de actuele weersituatie.

Weerbericht 3 januari

Vandaag starten we de dag overal met flink wat middelbare tot lage bewolking. In het noorden van België valt er regelmatig wat regen door enkele buien. Deze trekken algauw weg richting Duitsland waardoor het overal droog wordt. Op sommige plaatsen is het nevelig tot mistig. De wind waait zwak uit westelijke richtingen. De temperatuur schommelt tussen 9 – 11 graden. Uitermate zacht dus voor de tijd van het jaar waar we eigenlijk maar recht hebben op maxima rond 5 – 6 graden…

Na de middag sijpelen er meer en meer opklaringen binnen. Deze zullen zich vooral bezighouden met het westen van het land. Elders blijft het half tot zwaarbewolkt. De temperatuur behaalt maximaal 11 graden. In de Ardennen kan er door orografische stuwing nog steeds wat motregen vallen. Tevens is in deze regio mist niet uitgesloten. De wind wordt overwegend matig uit westelijke richtingen.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

17 uur geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

3 dagen geleden - 2 min. lezen