3 september 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Zondag = rustdag en meteen ook de laatste dag om te genieten van het mooie weer vooraleer alle kinderen opnieuw richting school vertrekken. De weergoden beloven dan ook een waardige afsluiter van een (mooie) vakantie met een allegaartje van onweersbuien, koelere periodes en ronduit hete zomerdagen!

De zomer van 2012

De zomer van 2012 is wat mij betreft dan ook een topper geweest wat betreft afwisseling. Enkel het aantal onweersdagen in het zuiden van West-Vlaanderen bleef beperkt. In andere delen van België hadden ze meer geluk. Het is niet anders.

Weerbericht 2 september

Vandaag starten we in de voormiddag met flink wat wolkenvelden. Een hogedrukgebied met kern ten westen van Ierland breidt zich geleidelijk aan uit richting het oosten. Hierdoor wordt de lucht geleidelijk aan droger en kunnen er opklaringen ontstaan die de temperatuur laten klimmen richting aangename waardes. De wind waait meestal uit zuidelijke richtingen.

In de namiddag klimmen de temperaturen onder invloed van de opklaringen tot boven 20°C. Op vele plaatsen voelt het daarom erg aangenaam aan en kunnen we gerust spreken van een nazomers intermezzo. De maxima variëren tussen 21 en 24°C. Na 17:00 koelt het opnieuw af.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

2 uur geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Saharastof versnelt smelt in de Alpen

3 dagen geleden - 4 min. lezen