2 mei 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Vandaag begonnen we de dag op vele plaatsen bewolkt met een temperatuur onder 10°C. Gisteren werd het op sommige plaatsen nog vlot 18°C dus vandaag wordt dat aanpassen. Op de huidige radarbeelden zien we reeds een omvangrijk neerslaggebied met flink wat regen vanuit Duitsland opschuiven naar België. Deze neerslag is convectief geladen en zal in de loop van de dag nog enkele onweersbuien triggeren die vooral over het westen van Duitsland, het oosten van Nederland en België flink kunnen uitpakken. Hagel en zware windstoten zijn bij deze buien niet uitgesloten.

intens neerslaggebied

Voor het westen geldt er een lagere waarschuwing, maar in die regio moeten ze dan weer gaan opletten met de neerslaghoeveelheid. Het Amerikaanse weermodel laat het daar regenen tot vannacht met mogelijk 20 – 25 liter per vierkante meter. Met de neerslag van afgelopen dagen kan dat lokaal resulteren in wateroverlast.

Bron radarbeeld: meteo.be

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken