2 maart 2013 - 2 min. lezen 1 reacties

Zal het lukken of blijft het ook vandaag grotendeels bewolkt? Dat is de vraag die bij veel van onze lezers door het hoofd spookt. Met een uiterst sombere en iets te koude winter achter de rug verlangen we allemaal achter de broodnodige energie die de zon ons kan leveren. Maar er is beterschap op komst. Deze ochtend koppen de kranten namelijk met het bericht ‘Vanaf maandag lente’.

Wie deze website al wat langer kent, weet dat het voor ons geen verrassing is. De luchtdrukpatronen zijn zich inderdaad aan het verplaatsen met later volgende week een gunstige setting op de eerste lentekriebels.

lente afbeelding

Weerbericht 2 maart

Deze ochtend starten we met de klassieke bewolking die wordt aangevoerd vanaf het noordoosten tot oosten. De luchtstroming is zodanig diffluent (zwak) dat de grijze troep boven onze regio stagneert. Hierdoor liggen de temperaturen ook laag (-3°C in de Ardennen tot +5°C in het noordwesten). Daar waar er zich nevel en mist heeft gevormd (zuidoosten van de Benelux), kan deze aanvriezen. Opgelet voor rijm- en ijsplekken. De wind waait zwak uit noordelijke richtingen.

Deze namiddag naderen opklaringen vanaf Duitsland het oosten van de Benelux. Het is dan niet geheel onmogelijk dat de provincies Limburg en Luik de eerste zonnestralen gaan opvangen. Indien dat het geval is, mogen ze maxima verwachten rond 7-8 graden. Waar het bewolkt blijft, wordt het nauwelijks 3-4 graden. Het blijft overal droog.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

1 dag geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

4 dagen geleden - 5 min. lezen