1 december 2012 - 2 min. lezen 1 reacties

Het orkaanseizoen, traditioneel startend vanaf 1 juni tot en met 30 november van datzelfde kalenderjaar. In deze tijdspanne ontwikkelen zich boven de Atlantische Oceaan geregeld diepe depressies of tropische cyclonen. Als zo’n systeem genoeg voeding krijgt door het warme zeewater dan kan deze tropische cycloon uitgroeien tot een orkaan. Zo ontstond ook de orkaan/hybridestorm ‘Sandy’.

Orkaanseizoen loopt ten einde

orkaan sandy foto
Tropische storm/orkaan Sandy in vol ornaat. Op dat moment vertoont het systeem nog geen oog, maar wel een zeer mooie depressiekrul. Meer lezen over deze superstorm.

NHC waarschuwt vandaag voor nieuwe storm

Het National Hurricane Center (afgekort: NHC) heeft vandaag opnieuw een waarschuwing afgekondigd voor de mogelijke vorming van een tropische depressie in de wateren van de Atlantische Oceaan. De ontwikkeling gebeurt dus 1 dag buiten het officiële seizoen, maar wordt door het NHC nog steeds erkend als hevige storm/eventuele orkaan in 2012. Volgens de weerinstantie is er 40 % kans dat het systeem zich verder gaat uitdiepen en ontwikkelen tot tropische storm.

nieuwe stormdepressie (ondanks einde orkaanseizoen)

Het NHC houdt de komende 24 uur nauwlettend in het oog om de eventuele tropische cycloon aan te kondigen als een gevaarlijk systeem. Vermoedelijk wordt de status van orkaan niet gehaald, omdat de temperatuur van het water betrekkelijk laag ligt (25-26°C). De koers van het systeem is nog onzeker.

Bron foto: weerspinsels.blogspot.be en nhc.noaa.gov

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
7

Lokaal weer veel regen op vrijdag 12 juli

1 dag geleden - 5 min. lezen
45 Waarschuwing voor hevig onweer!

Hevig onweer op dinsdag 9 juli 2024

4 dagen geleden - 5 min. lezen