1 oktober 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

De maand september hebben we definitief achter ons gelaten. Enkele markante cijfers van deze maand via het weerstation in Waregem (gelegen in het zuiden van West-Vlaanderen).

Vorige maand konden we weersgewijs niet klagen over het weerbeeld. We hebben van alles wat gehad => De temperatuur steeg in het begin van de maand regelmatig tot nazomerse waardes met op 9 september 2012 de maximale temperatuur (29°C). Later in de maand nam de temperatuur af naar meer gematigde waardes.

Nog een opmerkelijk waarde was de windstoot op 24 september 2012 (54 km/h). Toen passeerde er een stormdepressie de regio met flinke rukwinden en veel neerslag (20 liter op 48 uur).

Weerbericht 1 oktober

Vandaag geen storm of hoge temperaturen, neen het gewone ‘oktoberweer‘. Deze ochtend starten we dan ook op de meeste plaatsen vriendelijk met vele opklaringen en een temperatuur rond 8°C in het Vlaamse binnenland. In de Ardennen is het een stuk frisser met minima rond het vriespunt. In de loop van de voormiddag stijgen de temperaturen richting 10°C en komt er geleidelijk ook wat hoge bewolking vanuit het westen opzetten. De wind waait voor de middag meest zwak uit zuidwestelijke richtingen.

Deze namiddag in eerste instantie weinig verandering met op vele plaatsen nog steeds enkele opklaringen. Later wordt het half tot zwaarbewolkt vanuit het westen en vooral in de provincies West -en Oost-Vlaanderen kan er wat lichte regen gaan vallen (neerslaghoeveelheden blijven beperkt). De temperaturen zitten vandaag nog iets meer in de lift ter vergelijking van gisteren. Het wordt zacht met in het oosten van het land maxima rond 20°C. In het westen blijft de temperatuur steken rond 18°C. De wind neemt toe tot krachtig uit zuidwestelijke richtingen.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

4 dagen geleden - 5 min. lezen