1 juli 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

De ochtendperiode verloopt op de meeste plaatsen droog met brede opklaringen afgewisseld met zwaarbewolkte periodes (vooral in het westen). Door de dagelijkse gang komen in de voormiddag algauw enkele buien vanuit Frankrijk opzetten. Een lokale donderklap is zeker later deze namiddag niet uitgesloten.

De temperatuur blijft vandaag ‘haperen’ rond 20°C en er staat een fractie meer wind uit het westzuidwesten. In de namiddag klimt het kwik in het oosten tot 22°C. De kust heeft door de aanvoerrichting van de buien vandaag de beste papieren met soms brede opklaringen en een temperatuur rond 19°C. De UV-index is tijdens de opklaringen nog steeds hoog, dus opletten met verbranden van de huid!

Windhozen teisteren Frankrijk en Duitsland

Gisteren ontstonden er in het oosten van Frankrijk en in Duitsland flinke onweersbuien. We noemen ze supercells en deze cellen zijn in staat om windhozen, zware hagel en/of wateroverlast te veroorzaken. De beelden die vandaag verschijnen zijn werkelijk hallucinant. De onderstaande foto toont de grote van een ‘hagelsteentje‘ dat gisteren pardoes uit de lucht viel.. Je zal het (9 cm) maar op je wagen krijgen!

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

De invloed van het weer op Formule 1

4 dagen geleden - 5 min. lezen
27

Donderdag regen en veel wind, maar hoeveel?

20 februari 2024 - 4 min. lezen