11 januari 2014 - 2 min. lezen 1 reacties

Met de laatste winterse perikelen op de weerkaarten is het altijd leuk om even een leuk filmpje op te halen die toont hoe u niet moet schaatsen. Deze man probeert ondanks goede pogingen toch te schaatsen. En u kunt het natuurlijk al raden, het wordt een hilarisch schouwspel voor de omstaander waarin hij zich eigenlijk enorm belachelijk maakt. En of u wil weten of je dit jaar de schaatsen kan aanbinden.

We zeggen niet neen en we zeggen geen ja, want de afgelopen dagen is nog maar eens gebleken dat het weer doet wat het wil. Pas wanneer het echt tot vorst komt in België en Nederland zullen wij iets meer vertellen over de winterperiode 2013-2014.

De tocht der tochten op schaatsen

Schaatsen op natuurijs. Goh, denken we meteen aan de sensatie die er ontstaat bij de roep rond een Elfstedentocht. De laatste editie van die historische tocht op schaatsen was in 1997. Nu al zo’n 17 jaar geleden. Het valt ook niet te verwonderen dat er soms een hele lange tijd tussen 2 edities zit. Alles maar dan ook alles moet goed zitten om het in de Lage Landen tot puur winterweer te laten komen.

Zo hebben we nood aan een zwakke oostelijke stroming met in het noorden van Scandinavië een stevig hogedrukgebied. In het zuiden van Europa op datzelfde moment een depressie en daartussen de fijne aanvoer van vrieslucht uit het aangename Rusland. Helaas is de combinatie van dergelijke factoren bijzonder zeldzaam geworden afgelopen decennia en mogen de schaatsliefhebbers op de kin kloppen.

Foto: Jannes Wiersema

Relevante artikelen rond winterweer

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

3 dagen geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

5 dagen geleden - 2 min. lezen