2

Wielerliefhebbers kunnen komende dagen hun hartje ophalen. Met het WK Wielrennen op de weg in het Australische Wollongong is het opnieuw uitkijken naar de wegrit. In 2021 werden Julian Alaphilippe en Ellen van Dijk de grote namen op de erelijst, wie het dit jaar wordt is nog afwachten geblazen. De weersverwachting voor deze wielerwedstrijd wordt dan ook met argusogen bekeken. Zal het peloton rekening moeten houden met regenachtige condities en de stijgende kans op valpartijen of blijft het droog met aangenaam koersweer? Ontdek het in deze weerupdate.

Weerbericht wegwedstrijd 23 september 2022

Op vrijdag starten de junioren en beloften met hun wegwedstrijd. Het peloton dient een afstand van 135,6 km te overbruggen bij de junioren en tot 169,8 km bij de beloften. De laatste weerkaarten geven voor Wollongong een eerder wisselvallig weerbeeld op vrijdag. We starten wellicht droog met een wisselend bewolkt weerbeeld ten zuidwesten van Sydney. Temperaturen schommelen in de voormiddag meestal rond 16°C bij een neerslagkans rond 40%.

Tijdens de ochtend is het vaak bewolkt aan de oostkust van Australië. Richting het zuidoosten neemt de neerslagkans af. In deze omgeving bevindt Wollongong zich. In het binnenland zien we op veel plaatsen zonnige momenten. (weather-forecast.com)

In de namiddag wordt de atmosfeer iets onstabieler. De temperaturen stijgen naar gemiddeld 18 tot 19°C en er kunnen enkele buien ontstaan die ook gepaard gaan met een donderklap. De wind waait overwegend zwak uit het NO met windstoten tussen 30 en 40 km/u.

Richting de namiddag zien we omstreeks 16u heel wat donkere wolken ontstaan in het zuidoosten van Australië. De kans op enkele buien stijgt, afgewisseld met zonnige momenten.

Weerbericht wegwedstrijd 24 september 2022

Op zaterdag is het tijd voor de vrouwen junioren en de vrouwen elite om het beste van zichzelf te laten zien. De vrouwen junioren dienen een parcours af te leggen van 67,2 km en de vrouwen elite een parcours van ongeveer 164 km. De laatste trends in de weerkaarten geven een iets droger intermezzo aan in de namiddag met een toenemende hoeveelheid zon. Het kwik klimt in de ochtend van 16°C naar maximaal 17°C in de namiddag. De meeste kans op neerslag bevindt zich in de ochtendperiode.

Tijdens de ochtend en voormiddag is er vrij veel bewolking actief boven Wollongong (ZO kaartje). Richting het middaguur knapt het weerbeeld geleidelijk op met meer zon. Tmax 16°C. (weather-forecast.com)
Tijdens de namiddag wordt het vaak wisselend bewolkt, is er kans op een bui. De nadruk komt te liggen op een droog intermezzo met gemiddeld 17°C. De wind waait zwak uit zuidelijke richtingen.

Weerbericht wegwedstrijd 25 september 2022

Op zondag wordt uiteindelijk de wegwedstrijd bij de Elite mannen betwist. Krijgen we een duel tussen de gekende namen: Matthieu van der Poel, Wout van Aert of Remco Evenepoel? Op dit moment lijkt het erop dat de weergoden geen extra verzwarende omstandigheden zullen veroorzaken. De weersverwachting voor Wollongong op zondag ziet er zelfs gunstig uit met veel ruimte voor de zon in de namiddag. De temperaturen schommelen in de namiddag rond 17°C bij een zwak windprofiel uit het oosten. De windstoten variëren van 30 tot 40 km/u.

In tegenstelling tot de voorbije dagen van de wegrit zien we op zondag beduidend meer zonnetjes verschijnen op de weerkaart. De algemene weersituatie stabiliseert.
In de namiddag knapt het weerbeeld verder op en gaat de wegrit wellicht in zonnige omstandigheden verder. Kansen op hevige buien met stevige invloed op de wielerwedstrijd is dus niet aanwezig.
  • Wie zijn jullie favorieten? Laat het weten in de reacties!

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

14 uur geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

3 dagen geleden - 5 min. lezen

Saharastof versnelt smelt in de Alpen

4 dagen geleden - 4 min. lezen