17 maart 2013 - 2 min. lezen 10 reacties

Woensdag 20 maart wordt de 68e editie van Dwars door Vlaanderen gereden. Deze wielerwedstrijd met aankomst in Waregem kent opnieuw dertien hellingen en enkele kasseistroken. Het weer zal dus weeral een grote rol spelen in het comfort dat de organisatie zal ervaren (denk maar aan de inkorting van Milaan-Sanremo op 17 maart 2013 door winterse neerslag en koude temperaturen). Daarom vindt u hieronder een weersverwachting voor de periode tussen 12:00 en 18:00.

UPdate 18 – 19 maart 2013 ~ onderaan dit artikel in de reacties !

* Deze weersverwachting werd opgesteld op zondag 17 maart 2013 en zal op maandag en dinsdag bijgewerkt worden indien nodig. Met de huidige onzekerheid van neerslag in de weermodellen neemt u de komende 72 uur best nog eens een kijkje op deze meteowebsite.

Wisselvallig weerbericht Dwars door Vlaanderen

Algemeen genomen moeten we deze nieuwe werkweek rekening houden met een afwisseling van buien en te koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Dat lijkt ook woensdag het geval te worden wanneer de stroming (wind) zwak uit oostelijke richtingen komt. Op dit moment ga ik uit van maximaal 5-6 graden in Vlaanderen tussen 12:00 en 18:00. De wind haalt snelheden tussen 10-20 km/h.

winters weerbericht dwars door vlaanderen

Volgens het Amerikaans weermodel in de namiddag een wisselend weerbeeld met geregeld opklaringen en bewolkte periodes. Een lokale drup neerslag / bui is niet uitgesloten (groen icoontje).

Er wordt volgens het Amerikaans weermodel ook wat regen verwacht tijdens de koers. Het gaat om kleine hoeveelheden (2-5 mm), maar op kasseien kan dat toch voor het nodig gevaar zorgen ! Wie meer informatie wenst over de rittenwedstrijd kan een kijkje nemen op de officiële website van Dwars door Vlaanderen 2013. Extra updates voor het parcours (weerbericht)? Klik op onze nieuwste pagina “Het weer op uw locatie“. Bijzonder handig voor de mensen die in de wagen zitten 🙂

Bron kaartje: wetter3.de

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken
7 Maandag stevig onweer!

Stevige onweerskansen door pittig koufront op maandag

2 dagen geleden - 6 min. lezen
4 Prognose

Weersverwachting komende dagen: fris en wisselvallig

2 dagen geleden - 5 min. lezen
1

Weersverwachting Amstel Gold Race 2024

10 april 2024 - 5 min. lezen