22 december 2014 - 2 min. lezen 0 reacties

Studenten zijn er opnieuw aan begonnen. Zwoegen en zweten om alle cursussen tijdig vanbuiten te leren en er ook nog iets van op te steken (vaak een probleem tijdens de blokperiode, veelal dingen erin rammen om daarna snel opnieuw te vergeten). Daarom steken we deze studenten vandaag een hart onder de riem, want het is perfect weer om te blokken.

Perfect weer om te blokken

U kent het wel, de winter met de sneeuwbuien en de vrieskou in de ochtend zodat je liever naar buiten kijkt dan naar de saaie pagina’s net voor je neus. Geen nood, want daar heb je vandaag geen last van. Met een kwik boven de 10 graden voelt het subtropisch warm aan. Logischerwijs hoef je dan ook niet te rekenen op de mooie dwarrelende vlokjes die sneeuw kunnen zijn. Scheelt meteen de trip naar het park in de buurt en de focus blijft behouden. Topweertje meneer de weerman.

50 tinten grijs

Ook dit doet de student alle deugd. Wat heb je aan die dagen in de winter waar de zon zich volledig geeft en iedereen behalve jij op straat loopt te keuvelen. Niet te kl*ten. Geef ons maar liever het monotone weerbeeld met een grijze soep aan de hemel waarbij je het lekker gezellig en warm kan maken op kot. Eventueel met wat verstrooiing na het studeren 😉

Verwachting voor de rest van deze ‘vakantie’

Meuh… Studenten flippen bij het horen van het woord ‘vakantie’. Vaak zitten ze tot over hun oren bedolven onder de cursussen en de nota’s die steeds opnieuw lijken aan te groeien. Daarom nog meer goed nieuws, de eerstvolgende dagen zijn de weergoden jullie gunstig gezind.

studenten blokken

Het blijft veelal te zacht voor de tijd van het jaar. Tot en met Kerstmis komt het kwik geregeld in de dubbele cijfers en kan er hier en daar wat regen vallen. De sneeuw en de vrieskou? Dat is mogelijk iets voor de periode tussen Kerst en Nieuwjaar. Europese en Amerikaanse weermodellen laten winterse opties zien, maar dat kennen we ondertussen. Eerst zien en dan geloven…

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken