6

Weerliefhebbers kunnen dankzij de digitalisering van de afgelopen jaren vaak een goed digitaal weerstation aankopen. In dit artikel geven we een top 5 van weerstations mee die de moeite waard zijn om te bekijken in 2022. Sommige weerstations hebben een connectie met de computer. Andere weerstations zijn dan opnieuw iets goedkoper met enkel een meettoestel. Voor deze top 5 van weerstations hebben we ook toestellen gezocht die connectie kunnen maken met een applicatie op de smartphone. Veel plezier!

Tips voor weerstations in 2022

Wil jij een weerstation in 2022 aankopen? Dan is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar alle functies die het weerstation heeft. Wij zijn persoonlijk erg fan van meettoestellen die connectie kunnen maken met het internet. Daardoor kan de weeramateur de weerparameters in excel verwerken of online bekijken via een dashboard. Er zijn ook talrijke weersites waarmee het weerstation gekoppeld kan worden. Daarom kan het belangrijk zijn om een extra tientje te betalen voor deze functie om je weerhobby goed uit te voeren.

EMOS weerstation

De weeramateur die meteen een compleet weerstation wil aankopen tegen een interessante prijs, kan het EMOS weerstation aanschaffen. Dit weerstation bevat indoor-sensor, een outdoor-sensor, montagemateriaal en connectiemogelijkheden met weerplatformen op het internet. Doordat er ook een zonnesensor actief is, wordt het weerstation ook ondersteund met hernieuwbare energie. Bestel het vandaag met de beste condities.

Het Emos weerstation is in 2022 een zeer interessante aanbieding!

Alecto WS-5500 weerstation

Dit is een erg populair weerstation onder heel wat weerliefhebbers. Alecto heeft talrijke versies van weerstations ontwikkeld. De WS-5500 versie heeft connectiemogelijkheden met het internet en een aparte applicatie voor de smartphone. Daarnaast worden de wind- en regenmeter samen gemonteerd. Dit kan handig zijn voor plaatsen waar er weinig ruimte beschikbaar is. Belangrijk detail: alle sensoren hebben een bereik van ongeveer 100 meter. Het moet gezegd worden dat de isolatie en dikte van de muren een rol kunnen spelen in de kwaliteit van het bereik.

Bestel dit weerstation vandaag!

Opstelling van het Alecto WS-5500 weerstation in de tuin

Netatmo weerstation

Wie in 2022 houdt van een mooi en elegant weerstation is wellicht geholpen met de Netatmo. Dit weerstation heeft werkelijk alles in huis om zeer tevreden van te zijn. Er zijn extra modules beschikbaar voor binnenshuis, de sensoren kunnen CO2 meten en een waarschuwing geven wanneer de luchtkwaliteit te slecht is. Woon je langs een drukke weg, dan zal dit weerstation ook de geluidskwaliteit registreren. Als laatste bevat dit weerstation ook allerlei sensoren om de temperatuur, wind, vochtigheid en neerslag te detecteren.

Overtuigd? Kies voor het Netatmo weerstation in 2022

Het elegant Netatmo weerstation met extra module

Bresser weerstation

Op zoek naar een goedkoper weerstation in 2022? Dan is dit Bresser weerstation een goede aanwinst. De sensoren op het weerstation bevinden zich opnieuw compact bij elkaar. Het weerstation leent zich uitstekend op plaatsen waar er weinig ruimte beschikbaar is. Het weerstation wordt geleverd met een unit die binnen kan geplaatst worden. Op een kleurendisplay kunnen allerlei waarden worden gevisualiseerd.

Er is zelfs een mogelijkheid om alarmen in te stellen zodat bij bepaalde temperaturen het display zal oplichten. Er is tevens ook een connectie met weerplatformen op het internet om de meetgegevens online te bekijken.

Prijs/kwaliteit een leuk weerstation!

Naast een binnenunit heeft het weerstation ook een opstelling met sensoren.

Qumax weerstation

Dit weerstation is het goedkoopste in de top 5. Desondanks is dit weerstation erg populair met zeer positieve reviews. Dit weerstation heeft een binnen- en buitenunit. Er is een draadloze connectie mogelijk zodat er geen vervelende bekabeling moet worden gelegd in de tuin. Bestel het weerstation vandaag!

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

3 dagen geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

5 dagen geleden - 2 min. lezen