35

Na een wisselvallige periode wordt het de komende dagen opnieuw tijdelijk droger en wat zachter met ook meer zon. Dit is echter van korte duur want in de tweede helft van volgende week neemt de kans op regen opnieuw toe. De tijd van lange droge periodes lijkt zo voorbij te zijn!

Deelnemen aan discussie? Ben je geïnteresseerd om deel te nemen als weeramateur of liefhebber van het weer aan het weerforum? Onderaan dit artikel krijg je bliksemsnel & gratis toegang tot alle reacties. Je kan ook je eigen weerfoto’s uploaden.

Actueel weer in Europa

Een trog, samenhangend met een lagedrukgebied boven het noorden van het Verenigd Koninkrijk zorgt voor wisselvallig weer in het noordwesten van Europa. Aan de voorzijde van dit systeem wordt zachte lucht naar het noordoosten gestuurd richting Scandinavië en het oosten van Europa. Aldaar zijn dus zomerse temperaturen aanwezig van maxima tussen 15-25 graden. Op de weerkaarten verschijnt ook ex-tropische storm Nigel en het is door de interactie van dit systeem met de straalstroom dat een hogedrukgebied de komende dagen onze regio kan inpalmen als gevolg van WAA.

Weersverwachting komende dagen

Zaterdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Vooral in Nederland kunnen af en toe enkele buien vallen, waarbij ook onweer aanwezig kan zijn. De maxima schommelen tussen 13 en 17 graden met een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten, aan de kust uit het noordwesten. Later op de dag neemt de wind in kracht af.

Maxima op 23 september 2023

Zondag start met brede opklaringen en enkele hoge wolkensluiers. In de loop van de dag ontstaan enkele onschuldige stapelwolken, maar het blijft droog. Dankzij de zonneschijn kan het kwik opnieuw klimmen naar maxima tussen 15 en 20 graden. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden. Een droge en zachte najaarsdag!

Maxima op zondag 24 september

Ook maandag start met zon en hoge wolkensluiers. In de namiddag kan een wolkenband het uiterste westen van de Benelux aandoen, maar het blijft opnieuw overal droog. De maxima klimmen nog wat hoger en schommelen nu tussen 18 en 22 graden. Er staat daarbij een matige bries uit het zuiden.

Maxima op maandag 25 september

Dinsdag start eveneens met veel zon en enkele hoge wolkensluiers. In de loop van de dag kan er ook wat middelhoge bewolking binnensluipen. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden met een zwakke tot matige wind uit het zuiden.

Maxima op dinsdag 26 september

Op woensdag blijft het ook nog eerst droog, maar later op de dag neemt de bewolking toe, gevolgd door regen en/of buien. De temperaturen zouden wel nog boven 20 graden kunnen klimmen. Vanaf woensdag komt dus een einde aan het tijdelijk droger en zachter weertype!

Lange termijn?

Na woensdag lijkt de Benelux opnieuw op de grens te liggen tussen hogedrukgebieden en lagedrukgebieden. Dankzij een zuidwestelijke stroming wordt het evenwel nooit echt koud met maxima vaak rond 20 graden, maar af en toe moeten we wel rekening houden met een bui of wat regen. Afhankelijk van de precieze posities van de drukgebieden kan dit veel of weinig regen opleveren. Genieten van het droge en zachte weertype de komende dagen!

Weerpluim Europese weermodel

Delen


Verder lezen

Alles bekijken