4 december 2014 - 2 min. lezen 4 reacties

Vandaag 4 december was het de bedoeling om de nieuwe Orion capsule te lanceren vanop de ruimtebasis Cape Canaveral in Florida om 13:05 onze tijd. Deze zou een testvlucht uitvoeren met de naam ‘Exploration Flight Test-1’ maar meerdere pogingen werden vandaag uitgesteld door een te hoge windsnelheid. Om 14:26 uur was er een nieuwe poging maar enkele minuten voor lancering werd deze ook afgeblazen, een klep van een tank zou onvoldoende werken. Morgen is er een nieuwe poging, volg onze updates onder dit artikel.

Informatie over Orion capsule

Orion is een nieuw ruimtevaarttuig dat ons in de toekomst de mogelijkheid geeft om bemande vluchten uit te voeren naar de maan maar ook veel verder bv. naar een asteroïde of naar Mars. Deze testvlucht wordt gedaan met de Delta Heavy 4-raket. In de toekomst zal Orion met een nieuw systeem de ruimte worden ingestuurd.

Het Space Launch System. Het is een zeer krachtige draagraket en is bedoeld om met mensen verder te gaan dan een baan om onze aarde. Het tuig bestaat uit 3 delen en kan 4 astronauten vervoeren.

orion capsule als vervanger

Testvluchten om daarna spaceshuttle te vervangen

Orion maakt gebruik van parachutes om te landen, zijn voorgangers (de spaceshuttle) landde als een vliegtuig. De landingstechniek met de parachutes heeft tot nog toe weinig problemen opgeleverd bij andere missies. Tijdens zijn testvlucht gaat Orion naar ongeveer 5.800 kilometer hoogte in een baan om de aarde. Na 4 uur landt het ruimtetuig weer veilig in de Oceaan waar het met een boot zal worden opgehaald.

Tijdens deze vlucht kan men zien of alles naar behoren functioneert en of men aanpassingen moet uitvoeren. In 2017 of 2018 vindt er nog een testvlucht plaatst en is het de bedoeling om Orion in een baan rond de maan te sturen en terug naar de aarde.

De komende jaren worden dus alweer belangrijke stappen gezet voor de toekomst in de ruimtevaart. Volg alles live via Ustream van NASA

livestream orion capsule

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

16 uur geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

3 dagen geleden - 2 min. lezen