25 December 2013 - 2 min. lezen 0 reacties

Aardbevingen ontstaan wanneer twee platen (continentaal of oceanisch) met elkaar in contact komen (alle informatie: platentektoniek en de werking van aardbevingen). Vanavond ben ik op een interessante link gebotst die heel snel weergeeft waar het beeft op Aarde. Bijzonder handig om regelmatig eens te bezoeken. Wie naast deze website nog extra informatie wenst, kan terecht op deze pagina. Een ruimte op noodweer.be met extraĀ kaartmateriaal.

Snel een aardbeving opsporen via IRIS

Het IRIS (instituut om seismologische activiteit) heeft een website ontwikkeld om de kracht en locatie van aardbevingen. Daarnaast hebben ze ook via Google een erg nuttige bron van berichtgeving waarbij de laatste krachtige aardschok in beeld wordt gebracht + extra informatie. Een bijzonder nuttige toevoeging naast het USGS (ondersteund door de Amerikaanse overheid). PS: check ook eens de 3D weergave op IRIS.

snel een aardbeving opsporen

Aardbevingen in de media

Dat aardschokken regelmatig voorkomen, hoeft u niet te verbazen. De werking van de Aarde is een constant veranderd proces en wekt enorme krachten op. De gevolgen van een zeebeving kunnen bijvoorbeeld desastreuze gevolgen veroorzaken (tsunami). Stelt een aardschok zich in de buurt van een vulkaan kan dat de aanleiding vormen tot een nieuwe eruptie

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken
867 Trending

Sneeuwverwachting zaterdag 16 januari 2021

1 dag geleden - 3 min. lezen
6 Hot

Impact Sudden Stratospheric Warming erg onzeker

3 dagen geleden - 5 min. lezen