5 maart 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Prachtig weer voor de weeramateur! Een ‘polaire’ depressie met gevoelig frissere lucht trok vorige nacht over de Noordzee. In het tweede deel van de nacht begon de temperatuur ten zuiden van België gestaag te dalen met de eerste (natte) sneeuwval in het westen van België omstreeks 05:00. De intensiteit van de neerslagzone was dan nog iets in kracht toegenomen waardoor de neerslag ten zuiden van Kortrijk hoofdzakelijk als droge sneeuw viel. Dit proces van sneeuwval bleef gehandhaafd tot de middag waarna de temperaturen geleidelijk aan opnieuw de hoogte in gingen.

In de westhoek werd er vandaag meer dan 40mm afgetapt en kon wateroverlast dan ook niet uitblijven. Dit was voorzien door het Amerikaanse weermodel en kwam bijna perfect uit. Volgende dagen blijft het in eerste instantie fris met de nodige Maartse buien, maar naar het weekend toe wordt het opnieuw zachter met een stijgende kans op opklaringen.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken

De invloed van het weer op Formule 1

2 dagen geleden - 5 min. lezen
27

Donderdag regen en veel wind, maar hoeveel?

20 februari 2024 - 4 min. lezen