Sneeuwepisode: 5 maart 2012

Prachtig weer voor de weeramateur! Een ‘polaire’ depressie met gevoelig frissere lucht trok vorige nacht over de Noordzee. In het tweede deel van de nacht begon de temperatuur ten zuiden van België gestaag te dalen met de eerste (natte) sneeuwval in het westen van België omstreeks 05:00. De intensiteit van de neerslagzone was dan nog iets in kracht toegenomen waardoor de neerslag ten zuiden van Kortrijk hoofdzakelijk als droge sneeuw viel. Dit proces van sneeuwval bleef gehandhaafd tot de middag waarna de temperaturen geleidelijk aan opnieuw de hoogte in gingen.

In de westhoek werd er vandaag meer dan 40mm afgetapt en kon wateroverlast dan ook niet uitblijven. Dit was voorzien door het Amerikaanse weermodel en kwam bijna perfect uit. De volgende dagen blijft het in eerste instantie fris met de nodige Maartse buien, maar naar het weekend toe wordt het opnieuw zachter met een stijgende kans op opklaringen.

Een informatieve samenvatting + weerkaartjes op de volgende link: weerblog

Dit artikel werd bijgewerkt op 27 september 2014 met de toevoeging van enkele nuttige links die het artikel verder ondersteunen. Alsook de integratie van onze gloednieuwe pagina “Het weer op uw locatie”. Veel plezier.

Lees ook eens:

Nachtvorst in april en de eerste 20 graden in zicht

De afgelopen dagen hadden we regelmatig te kampen met nachtvorst. Op enkele plekken in het oosten van Nederland en de Ardennen kwam het plaatselijk zelfs tot matige vorst op neushoogte. Uiteraard is het bij vorst in het lenteseizoen steeds oppassen voor...

YoniLees dit artikel >
Zacht lenteweer in aantocht!

De afgelopen dagen verliepen zeer zonnig in de Benelux, maar wel iets te fris voor de tijd van het jaar. De temperaturen schommelden vaak rond 10 graden, waar we normaal recht hebben op 12-13 graden. Daar wordt aan gewerkt. Vanaf zondag halen we 18 tot...

Matthias BarbierLees dit artikel >