0

In tijden waarin luchtkwaliteit een grote rol speelt, zijn veel mensen op zoek naar een CO2-meter in 2022. Onze redactie kwam onlangs in contact met de Nomestic CO2-meter die op een aantal parameters de concurrentie aftroeft. Bij de aankoop van een goede CO2-meter is het namelijk opletten geblazen dat je rekening houdt met volgende tips. Een slecht binnenklimaat kan namelijk nare gevolgen hebben voor de gezondheid van de mens.

Wat doet een CO2-meter exact?

Wat doet een CO2-meter nu precies? Het Nomestic® model houdt het binnenklimaat nauwkeurig in de gaten met een uitgebreide luchtkwaliteitsmeting en waarschuwt direct bij een hoog niveau aan CO2. Een slecht binnenklimaat met hoge concentraties CO2 kan leiden tot een verhoogd besmettingsgevaar en andere gezondheidsklachten. Dit maakt het dan ook zeer belangrijk om een goed beeld van de luchtkwaliteit in jouw ruimte te hebben.

Hoe betrouwbaar is een CO2-meter?

Eén van de meest uitzonderlijke features van het Nomestic® model is de geavanceerde NDIR-sensor. Deze hooggevoelige niet-dispersieve infraroodtechnologie detecteert CO2 -concentratiewaarden tussen de 400 en 5000 PPM; een stuk breder bereik dan veel van zijn concurrenten. Dit maakt het apparaat extreem nauwkeurig, maar ook extra veilig. Bij de kleinste verhoging aan CO2 word je al gewaarschuwd.

Extra features bij deze CO2-meter

Automatische kalibratie

Een andere feauture die de Nomestic® CO2-meter bijzonder maakt is het zelfkalibratie-algoritme. Dankzij deze ingebouwde software worden afwijkingen automatisch gecorrigeerd en kan het toestel zich snel aanpassen aan een nieuwe omgeving. Dit maakt het apparaat enerzijds makkelijk te verplaatsen naar andere ruimtes. Wel zo fijn wanneer je de luchtkwaliteit wil meten in het hele huis. Daarnaast bevordert automatische kalibratie de duurzaamheid van het toestel.

Technologische apparaten hebben net als andere producten onderhoud nodig, maar hier is vaak wat technische kennis voor nodig. Ben je zelf niet zo’n techneut? Dan is de kans groot dat jouw devices sneller verouderen. Met zelfkalibratie wordt een apparaat echter automatisch onderhouden, waardoor je dit veel langer kunt gebruiken.

Kleinschalig weerstation

Deze CO2-meter detecteert namelijk meer dan alleen koolstofdioxide. De luchtkwaliteit wordt namelijk niet alleen bepaald aan de hand van CO2; ook zaken zoals luchtvochtigheid tellen mee. Dit slimme model combineert alles in één. De CO2-meter meet de koolstofdioxideconcentratie, maar geeft ook de temperatuur en luchtvochtigheidsgraad weer. Zo breng je alles in kaart met één apparaat en heb je duidelijk zicht op het complete binnenklimaat.

Geschikt voor elke ruimte

Het fijne van een CO2-meter is dat je het apparaat overal kunt gebruiken. Mits je kiest voor een multifunctionele versie! Opnieuw een punt dat het Nomestic® model speciaal maakt; de ongekende bewegingsvrijheid. Het apparaat is voorzien van een uitholling waaraan je de meter makkelijk op kunt hangen, maar het kan ook simpelweg neergezet worden. Dit maakt de CO2-meter perfect geschikt voor thuis, maar ook voor kantoorgebouwen, horecazaken, klaslokalen, of commerciële binnenruimtes.

Monitor de luchtkwaliteit binnenhuis

Mensen die nog twijfelen of een CO2-meter ook handig kan zijn binnenshuis, moeten niet langer wachten. Dit model is geschikt voor heel wat ruimtes en toepassingen. De volledige specificaties kan je nalezen in volgende link. We raden ook iedereen aan om de reviews van de Nomestic CO2-meter eens te lezen. Heel wat gebruikers zijn uiterst tevreden en dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Bestel deze CO2-meter vandaag!

Deze blog kwam tot stand door een partnership met de verdeler van Nomestic CO2-meters!

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

3 dagen geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

5 dagen geleden - 2 min. lezen