27 augustus 2014 - 2 min. lezen 0 reacties

Wie gisteren dacht dat we in de herfst waren aanbeland heeft het volgens de laatste weersvoorspelling van het Amerikaans en Europees weermodel grondig mis. Door een lagedrukgebied in onze omgeving kregen we gisteren te maken met veel neerslag en op veel plaatsen ruim 20 liter per vierkante meter. Komende dagen wordt een geleidelijke weersverbetering in stelling gebracht om jawel vanaf september te starten met een nazomer (al dan niet tijdelijk).

Geleidelijk droger en warmer

Onder nazomer verstaan wij droog weer met niet al te hoge temperaturen en vrij veel zonneschijn. Mensen die bij dit artikel dus meteen denken aan 30 graden of meer, het zal niet meer voor dit jaar zijn vermoed ik. Opvallend trouwens hoe mensen deze zomer van 2014 afschieten als slecht en daarbij niet opmerken dat we sinds 8 maanden eindelijk eens een koelere maand dan normaal voor de kiezen krijgen. Normvervaging?

Spijtig nieuws voor de kinderen die vanaf 1 september opnieuw naar de school moeten en goed nieuws voor de studenten die pas medio september opnieuw aan de bak moeten. Ook de organisatoren van Waregem Koerse in het zuiden van West-Vlaanderen zullen zich opnieuw in de handjes wrijven. Maxima rond 22 graden en een droog weerbeeld zullen opnieuw veel volk naar het paardenevenement lokken.

September start met nazomer

september start met nazomer 2014

Weersvoorspelling op elke locatie

Wie op zoek gaat naar actuele weerberichten voor zijn of haar locatie vindt op het internet vaak een wirwar van websites die naast vervelende advertenties en opkomende schermpjes nauwelijks nuttige informatie verschaffen. Wij hebben er een oplossing voor gevonden met ‘Het weer op uw locatie’. Deze weersverwachting produceert een weerbericht voor 800.000 locaties in Europa. Het maakt een weersverwachting aan met de allerlaatste beschikbare weergegevens. Zeker de moeite waard.

zonnebrandkansen

Delen


Verder lezen

Alles bekijken