11 april 2013 - 2 min. lezen 9 reacties

Door het groot aantal vragen dat wij bij noodweer.be kregen omtrent de onweersverwachting voor morgen 12 april 2013, geven we in dit artikel een kleine voorbeschouwing van wat er morgen staat te gebeuren. Ons waarschuwingskaartje geeft u daarbij een visuele interpretatie van waar wij de hevigste buien verwachten (eventueel ook met onweer en hagel). Bij vragen, kan u deze altijd stellen onderaan het artikel in het reactieformulier.

Onweersverwachting 12 april

Met de laatste data van het Amerikaans weermodel (GFS 12:00) van deze namiddag kunnen we stellen dat de atmosfeer morgennamiddag flink instabiel dreigt te worden. Noodweer met windhozen of dergelijke moeten we natuurlijk niet verwachten (parameters zijn daarvoor te zwak). Doch moeten we bij de buien van morgen vooral in de namiddag rekening houden met onweer dat snel kan ontstaan met hagel tot 1, lokaal 2 cm. Deze kansen zijn het hoogst voor het zuidoosten van West-Vlaanderen – het zuiden van Oost-Vlaanderen en Henegouwen.

De latente onstabiliteit (CAPE – zie guide) is in die omgeving het grootst. Daarom een keuze voor een medium risk in deze gebieden en een slight risk daarbuiten.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken
8 Maandag stevig onweer!

Stevige onweerskansen door pittig koufront op maandag

3 dagen geleden - 6 min. lezen
6 Prognose

Weersverwachting komende dagen: fris en wisselvallig

3 dagen geleden - 5 min. lezen
1

Weersverwachting Amstel Gold Race 2024

10 april 2024 - 5 min. lezen