15 oktober 2014 - 2 min. lezen 4 reacties

Het is nauwelijks te geloven, maar ondanks een iets koelere maand augustus dit jaar leven we quasi al het volledige jaar 2014 serieus boven onze thermische stand. Sneeuw in de beginperiode van dit jaar hebben we nauwelijks gezien alsook vrieskou dat amper een volwaardige kans kreeg om zich te ontfermen over België en Nederland. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, gooien de weergoden er nog een nazomers weekend in oktober bovenop. Het kan precies niet op.

Nazomers weekend in het vooruitzicht

Oorzaak van dit kortstondig nazomers intermezzo is een lagedrukgebied net ten westen van Portugal. Via een straffe straalstroom wordt zachte lucht uit het noorden van Afrika tot ver in Europa geslingerd. Niet moeilijk als je weet dat de straalstroom soms tot 300 km/h kan uithalen en zachte lucht dus eigenlijk via de snelweg naar onze omgeving wordt gebracht. Ook elders in Europa wordt het dan op veel plaatsen nazomers tot zomers met maxima rond  25°C. (zeg maar de zone ten oosten van de straalstroom).

nazomers weekend in het vooruitzicht

Merk op dat de straalstroom buigt in de omgeving van Scandinavië en dan meteen richting het zuidoosten duikt. De gebieden die onder deze tak van de straalstroom komen te liggen alsook de gebieden ten oosten ervan worden geconfronteerd met slecht weer en dalende temperaturen. De natuur is altijd op zoek naar evenwicht zullen we maar zeggen.

Welk weer mag ik in mijn streek verwachten?

Tijdens onweer, maar vooral ook bij hoge temperaturen staat ons e-mailadres roodgloeiend met vragen van ongeruste mensen of mensen die een buitenactiviteit gepland hebben. Op al deze vragen kunnen we zeer snel een antwoord bieden via de pagina “Het weer op uw locatie“.

U kan per uur, maar ook voor de komende 7 dagen het weerbericht bekijken voor uw stad, gemeente en/of streek. Bijzonder handig en altijd actueel met de laatste weerdata.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Na het weekend barst de zomer los

12 uren geleden - 2 min. lezen
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

4 dagen geleden - 3 min. lezen