0

Heb jij zin om zelf het weer te voorspellen in jouw eigen tuin, maar weet je niet welk weerstation je best aanschaft? Geen probleem! In dit artikel sommen we enkele weerstations op die volgens ons de moeite waard zijn om aan te schaffen. We letten op prijs/kwaliteit, de functies (aansluiting op computer…), meetinstrumenten ja of nee…

1. Alecto WS-4700 (+/- €100)

Dit weerstation  van Alecto is er eentje voor wie niet al te veel geld wil besteden en van degelijke kwaliteit houdt. Dit weerstation beschikt over een thermometer, hygrometer, windvaan en anemometer…

De WS-4700 beschikt ook over een wekkerfunctie, een weersverwachting met weericonen en grafieken van de laatste 24u die de temperatuur, luchtvochtigheid en de luchtdruk weergeven. Interessant detail is de toevoeging van de maanstand. Zo weet u altijd wanneer het volle maan is.

alecto WS 4700

2. Elvato EVE Degree

Hou je van éénvoud en wil je graag een stijlvol weerstation in huis halen? Dan is dit relatief nieuw weerstation op de markt een absolute aanrader. Geen overbodige gegevens, maar enkel op aanvraag de gegevens zoals temperatuur en luchtvochtigheid! We kunnen dit weerstation trouwens meteen indelen in een smart gadget, want het werkt feilloos samen met de devices van Apple. Zo kan u overal ter wereld de weergegevens opvragen.

Belangrijk nadeel is dat het enkel en alleen voor Apple liefhebbers is ontwikkeld. Een smartwatch of tablet van Android werken niet samen met dit weerstation. Wie echter houdt van een strak design en werkt met iOS zit perfect met de Elvato EVE degree.

3. Netatmo NWS01 (+/- €160)

Wij geven het graag toe, we hebben een zwak voor dit weerstation. Met haar elegant design valt het bijna niet op in de huiskamer. Ook de connectie met de smartphone (Android en iOS) is een flink pluspunt. We hebben dit weerstation in het verleden aan een review onderworpen en stellen vast dat het doet wat het moet doen. De weerdata wordt mooi voorgesteld met grafieken en rechtstreeks gekoppeld met de Netatmo weathermap.

elegant design weerstation netatmo
Netatmo integreert zich prima in een moderne stijl.

4. Alecto WS-5500 (+/- €240)

Het WS-5500-model van ALECTO is uitermate geschikt voor het nauwkeurig opmeten van weergegevens. Dit station bevat enkele functies die de meeste andere weerstations niet aanbieden. Zo kun je bijvoorbeeld de lichtsterkte van de zon opmeten en ook de UV-straling registreren. Verder zijn er veel overeenkomsten met andere weerstations.

Ook hier heb je de mogelijkheid om de meest belangrijke weerparameters op te meten. Tot slot is het ook bij dit station mogelijk om de opgemeten weerdata via USB naar de computer te verzenden.

Alecto WS-5500

5. Davis Vantage Vue model 6250EU (+/- €400)

Dit zeer degelijke model van Davis is een klassieker geworden. Met dit weerstation heb je de mogelijkheid om quasi alle weerparameters en de neerslaghoeveelheid (tot op 0,2 mm) te meten. Voor mensen die liever in Beaufort werken kunnen de winddata omvormen naar de Beaufortschaal.

Bovendien heeft dit model de mogelijkheid om de geregistreerde data over te brengen naar je computer of laptop. Hiervoor is wel een speciale datalogger vereist. Ideaal dus voor wie een eigen website heeft!

Nog steeds geen idee wat te kopen? Hier vind je nog meer suggesties!

Sommige linkjes bevatten affiliate

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
7

Lokaal weer veel regen op vrijdag 12 juli

1 dag geleden - 5 min. lezen
45 Waarschuwing voor hevig onweer!

Hevig onweer op dinsdag 9 juli 2024

4 dagen geleden - 5 min. lezen