7 september 2023 - 3 min. lezen
0 reacties 0

Wat een tijden voor iedereen die houdt van spectaculaire beelden en de ruimte. Na een eerste test in april 2023 kwam de volledige Starship raket niet tot in de ruimte. Dat leverde spectaculaire beelden op van een enorme ontploffing. Geen goed nieuws voor SpaceX, want er werd maanden toegewerkt naar wat een hoogtepunt moest worden voor het bedrijf van de excentrieke ondernemer Elon Musk. Gelukkig bestaat er iets zoals een herexamen en kunnen we in de maand september een nieuwe lancering verwachten. Zal het deze keer wel lukken?

Screenshots tijdens de stacking van Starship op de Super Heavy rakettrap. Dit proces moet zeer nauwkeurig gebeuren. In totaal bedraagt de lengte iets meer dan 120m (NSF).

Wat hebben we geleerd vandaag?

Deze vraag zal Elon Musk en het team van SpaceX zich zeker gesteld hebben na de half gelukte launch van een eerste Starship raket. Het probleem leek te liggen in zowel de ontbranding van de 33 raptor raketmotoren als op het niet loskomen van Starship van de eigenlijke Super Heavy rakettrap. Iets na 15u30 werden dan ook spectaculaire beelden de wereld ingestuurd. Het hele gevaarte kwam tot ontploffing boven de Atlantische Oceaan.

De maanden nadien werd alle data van lancering tot vlucht nauwkeurig geanalyseerd en werd er gewerkt aan een nieuw systeem dat de schade aan het lanceerplaform zou moeten voorkomen. Een zogenaamde flame deflector.

Wanneer wordt Starship gelanceerd in september?

Er wordt al druk gespeculeerd over de nieuwe launch van Starship in september. Enkel de Amerikaanse autoriteiten en ook het weer spelen nog hun rol. Als de toestemming verleend is, dan kan het snel gaan. Sommige bronnen spreken over een launch window van 10 tot 20 september. Hou onze website dus goed in de gaten om via de livestream niets te missen van een 2e poging!

  • Link van de livestream komt hier te staan wanneer beschikbaar

Wat is het nut van deze ruimtemissie?

Simpel, voor Amerika betekent dat wedijveren met andere landen die allemaal proberen zo snel mogelijk hun voet te zetten op de Maan. Daarnaast heeft Elon en SpaceX ook een geweldige fascinatie om met Starship richting Mars te vliegen. Dat houdt in dat de betrouwbaarheid van Starship hoog genoeg moet zijn door frequente tests te doen. Wat we wel weten is dat SpaceX er alles aan doet om het ruimteverhaal zo goed mogelijk aan te pakken. Van nieuwe pakken van astronauten tot moderne technologie in de capsules. Alles is state-of-the-art om een nieuwe wereld te gaan verkennen!

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken