15 april 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Opvallend hoe groot de verschillen kunnen zijn in ons klein landje. Vandaag en gisteren mochten de provincies West en Oost-Vlaanderen profiteren van relatief zonnig weer en temperaturen boven 10°C. In het oosten daarentegen bleef het veelal bewolkt met af en toe wat neerslag. Op en top wisselvallig als u het ons vraagt. Niets vergeleken natuurlijk met wat er zich de komende 24 uur zal ontwikkelen boven de Atlantische Oceaan. Weinig lente en vooral veel herfst. Helaas voor de liefhebbers.

Komende werkweek: wisselvallig en fris

De weerkaarten van de verschillende weermodellen zijn unaniem akkoord. Het wordt een week om snel te vergeten. Vanuit IJsland zakt dinsdag een depressie richting het West-Europese vasteland. Aan de voorzijde van dat systeem zijn enkele actieve regenzones verbonden. Vooral dinsdagnamiddag kan er lokaal weer 10 liter per vierkante meter vallen en worden de pluviometers dus weeral goed gevuld.

De dagen nadien bevinden we ons rechtstreeks onder de invloed van de depressie met geregeld flinke buien (aprilse grillen). De temperatuur blijft gedurende de hele periode onder 15°C.

depressie zorgt voor wisselvallig weerbeeld

Wanneer zien we verbetering?

Op dit moment valt daar helaas niet zoveel over te zeggen. De weerkaarten blijven depressies netjes afzetten aan de Lage Landen met alle neerslag en frisse temperaturen tot gevolg. Wie graag warmte opzoekt kan dan best kiezen voor het zuidoosten van Europa waar de lente wel een doorstart kent. In Moskou wordt het de komende dagen bijvoorbeeld aangenaam warm met maxima tot 20°C.

Bron kaartjes: meteociel.fr

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

3 dagen geleden - 3 min. lezen