30 december 2013 - 2 min. lezen 2 reacties

Groot nieuws. Vanaf vandaag brengen wij jullie geregeld op de hoogte brengen van de laatste weetjes in de astronomie. Op die manier kunnen we een breder publiek aan bezoekers warm maken om de natuur te bestuderen. Mochten jullie vragen hebben omtrent 1 van deze onderwerpen, aarzel dan niet om een reactie na te laten. Wij proberen hier zo spoedig mogelijk op te antwoorden. Mensen die zelf iets willen toevoegen aan de inleiding tot astronomie mogen ook hun reactie droppen op onze social media.

En wie het in 2013 nog niet gemerkt heeft – NoodweerBenelux

Inleiding tot astronomie

Het is één van de boeiendste maar ook één van de moeilijkste hobby’s die je maar kan hebben. Wie graag naar de nachthemel kijkt moet eerst wat trainen voor de sterrenbeelden te herkennen,want elke dag staan ze wel op een andere plaats.Wij hebben vier seizoenen in één jaar en elk seizoen zijn er andere sterrenbeelden te zien. Wie hierop getraind heeft gaat al snel meer naar de nachthemel kijken en de waarnemer zal nieuwsgieriger worden en meer willen ontdekken.

Wat heb ik nodig?

1. Verrekijker

Voor wie de nachthemel niet alleen wil bekijken maar ook beter wil leren kennen is er één makkelijk middel: de verrekijker. De verrekijker is eigenlijk een kleine sterrenkijker, met twee spiegels ingebouwd (wij noemen dit een binoculair).

Met een verrekijker kan je al mooie visuele waarnemingen  hebben, zoals de planeet Jupiter en zijn 4 manen.

2. De sterrenkijker of telescoop

Wie meer mooie visuele waarnemingen wil doen zal helaas niets meer hebben aan zijn verrekijker. Daarvoor is een telescoop heel handig. Met de telescoop kan je open sterrenhopen en bolhopen bekijken, open sterrenhopen zijn een hele grote groep jonge sterren die in de verre toekomst uit elkaar zullen gaan. Langzaam maar zeker gaat die groep verdwijnen. Bolhopen zijn dan weer het tegenovergestelde, dit zijn hele oude sterren die voor altijd bij elkaar blijven.

Opgelet tijdens fotograferen

Wie ’s nachts naar buiten gaat moet altijd warme kledij aantrekken. Zo voorkom je onderkoeling! Dit geldt voor zowel in de winter als in de zomer! U bent dus gewaarschuwd.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Na het weekend barst de zomer los

10 uren geleden - 2 min. lezen
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

4 dagen geleden - 3 min. lezen