3 juni 2013 - 2 min. lezen 3 reacties

Wat een beelden en neerslagcijfers voor grote delen in het zuiden van Duitsland. Vooral de streek rond de Donau is zwaar getroffen met neerslaghoeveelheden tot 100 – 150 mm tussen zaterdag en zondag. Aan de flanken met de Alpen zijn zelfs neerslaghoeveelheden gerapporteerd die oplopen tot 300 – 400 mm (0,3 tot 0,4 meter water!) Dat deze overvloedige neerslag zorgt voor wateroverlast en grotere overstromingen mag dan ook geen verrassing zijn. De steden Passau, Rosenheim en delen van Saksen zijn zwaar getroffen met indrukwekkende beelden (zie hieronder).

Duitsland verzuipt (indrukwekkende GIF)

Duitsland verzuipt GIF

Oorzaak van deze extreme regenval

Grote boosdoener van deze bijzonder grote neerslaghoeveelheden is de locatie van een lagedrukgebied nabij de Alpen en de orografie. Een bel gevuld met koude lucht zorgt in samenwerking met het reliëf voor torrential rains (overvloedige regenval). De watersnood zal de komende uren in Duitsland en Tsjechië nog iets toenemen. Het leger wordt ingezet om mensen te evacueren.

Volg de regenval via Het weer op uw locatie

Sinds augustus 2014 kan u het weerbericht voor ruim 800.000 locaties in Europa opvragen. Simpel, snel en overal toegankelijk (smartphone of vaste pc). Test het zeker eens uit. TIP: probeer zeker eens de weersverwachting voor de komende 7 dagen.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken