21 oktober 2016 - 3 min. lezen 1 reacties

Het is eindelijk weer vrijdag, tijd voor het weekend. De weerkaarten zien er gunstig uit voor dit weekend. Een hogedrukgebied boven Scandinavië zorgt voor stabiel weer boven onze contreien. Enkel de temperaturen lijken hierdoor iets achter te lopen. We verwachten dus een fris weekend. We houden het over de gehele Benelux droog op een plaatselijke bui na in het westen. De meest aangename en zonnige dag van het weekend lijkt zondag worden. Zaterdag zal vooral de oostelijke helft van de Benelux plaatselijk moeten afrekenen met lage bewolking. 

  • Volg ons zeker op Instagram voor de mooiste weerfoto’s!
hogedrukgebied-weekend
Een hogedrukgebied boven Scandinavië bezorgt ons frisse lucht vanuit het noordoosten.

Fris weekend in aantocht

Oktober loopt nu ook op zijn einde. Normaal hebben we recht op maximumtemperaturen van 14°C. De normale minimumtemperatuur ligt rond de 6°C. Komend weekend zitten we dus perfect binnen de normen. De temperatuur klimt maar tot 12°C. Ook de minimumtemperatuur valt lager uit dan normaal. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag is plaatselijk vorst niet uit te sluiten! We kunnen dus spreken van een erg fris weekend voor de tijd van het jaar.

Vrijdagnacht de meteorenzwerm Orioniden

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag kan vooral de zuidelijke helft van de Benelux genieten van enkele opklaringen. Hierdoor zal de meteorenzwerm Orioniden plaatselijk goed te bekijken zijn. Het hoogtepunt van deze meteorenzwerm vindt plaats omstreeks 21u. Het is dus zeker de moeite waard om buiten eens een kijkje te gaan nemen vanavond!

Zaterdag starten we mistig

Zaterdag starten we de dag met veel laaghangende bewolking. De temperatuur ligt tussen de 4 en 8°C in de ochtend. In het westen en het centrum van de Benelux breekt de zon echter al snel door. Hierdoor kan de temperatuur oplopen tot een aangename maar frisse 12°C. Terwijl het westen en het centrum kunnen genieten van zonneschijn moet het oosten afrekenen met hardnekkige lage bewolking. De temperaturen blijven in het oosten hangen rond een wel erg frisse 8°C. In de loop van de avond breekt ook in het oosten de zon door.

wolken-op-zaterdag
Zaterdag kan vooral het westen en het centrum van de Benelux genieten van brede opklaringen. In het oosten blijft het het grootste deel van de dag grijs.

Zondagochtend plaatselijk vorst

Zaterdag op zondagnacht is het over de hele Benelux helder weer. Hierdoor kan het flink afkoelen. De meeste weermodellen berekenen minima tussen de 3 en 0°C. Plaatselijk is lichte nachtvorst dus zeker niet uit te sluiten. De wind waait zwak uit noordoostelijke richtingen. Het zal dus een frisse ochtend worden voor alle recreatieve fietsers zondag. Na het optrekken van ochtendnevel en mist schijnt de zon over de gehele Benelux uitbundig. De maximumtemperaturen halen een aangename 13°C.

In de loop van de avond komt er bewolking opzetten vanuit Frankrijk. Gedurende de nacht van zondag op maandag trekt er een zwakke regenzone van zuid naar noord over de Benelux.

bijna-nachtvorst-zondag
Tijdens de nacht van zaterdag op zondag is plaatselijk nachtvorst niet uit te sluiten!

Het belooft dus een fris weekend te worden, maar dat is perfect weer om de tuin winterklaar te krijgen of om buiten te sporten. Het hele team van NoodweerBenelux wenst u een prettig weekend toe!

Delen


Verder lezen

Alles bekijken