0

Helaas eindigde het Europees Kampioenschap al vrij vroeg voor zowel Nederland als België. Het toernooi ging echter uiteraard door. Italië en Engeland gaan het tegen elkaar opnemen. Zij gaan uitmaken wie zich de nieuwe Europese Kampioen mag noemen. NoodweerBenelux geeft u ook bij de finale weer een speciale EK weersverwachting. Krijgen we typisch Engels weer tijdens de finale? Of verovert Italiaanse hitte Engeland?

Deelnemen aan discussie? Ben je geïnteresseerd om deel te nemen als weeramateur of liefhebber van het weer aan het weerforum? Onderaan dit artikel krijg je bliksemsnel & gratis toegang tot alle reacties. Je kan ook je eigen weerfoto’s uploaden.

Klimatologie Londen

Beide halve finales werden al afgewerkt op Wembley, in het Engelse Londen. Ook tijdens de finale zal Wembley het strijdtoneel zijn. Er mogen 60 000 toeschouwers plaatsnemen in het thuisstadion van het Engelse nationale team. Als we kijken naar de klimaatclassificatie door Köppen, valt Londen onder een gematigd zeeklimaat (Cfb). Een gebied moet aan de volgende voorwaarden voldoen om als Cfb geclassificeerd te worden:

  • De koudste maand moet gemiddeld boven -3°C zijn.
  • De warmste maand moet een gemiddelde temperatuur onder 22°C hebben.
  • Ten minste vier maanden moeten gemiddeld boven de 10°C blijven.
  • Geen significant verschil in neerslag door het jaar heen.

Weersverwachting Italië – Engeland

Het startsignaal voor de wedstrijd Italië – Engeland klinkt op zondag 11 juli 2021, om 21:00 uur op Wembley, in Londen (20:00 uur lokale tijd). Vrijdag belooft grotendeels droog te verlopen in Londen. De temperatuur loopt op tot ongeveer 21 graden. Er nadert echter een occlusiefront vanuit het westen. De passage van dit front gaat gepaard met regenval. Waarschijnlijk begint het te regenen rond de start van de wedstrijd. De temperatuur ligt op dat moment nog rond 17 graden. De wind is zwak en komt uit een zuidelijke richting. Een beetje Engels weer dus!

Engeland en Italië kwamen elkaar al maar liefst 27 keer eerder tegen. Beide landen ontlopen elkaar niet veel als we naar het onderlinge resultaat kijken. Engeland zegevierde 8 keer, Italië 10 keer. Nog eens 9 wedstrijden eindigden dus in een gelijkspel. Beide landen zijn elkaar twee keer eerder tegengekomen op een EK. In 1980 won Italië in de groepsfase met 1-0. Op het EK van 2012 kwamen beide landen elkaar tegen in de kwartfinale. De wedstrijd eindigde zoals hij begon, met 0-0. Italië zegevierde na strafschoppen.

Laat hieronder in de reacties achter wie er volgens jullie gaat winnen! Italië of Engeland?

Sommige linkjes bevatten affiliate

Delen


Verder lezen

Alles bekijken