13 augustus 2016 - 3 min. lezen 71 reacties

Na enkele grijze en wisselvallige dagen laat de zomer zich nog eens van zijn beste kant zien. Dankzij een uitloper van het hogedrukgebied van de Azoren kunnen we genieten van aangenaam zomerweer de komende dagen. Maxima stijgen opnieuw tot 25°C en de zon zal opnieuw van de partij zijn. De meeste weermodellen laten het stabiel zomerweer lopen tot en met woensdag. Na woensdag lijkt de wisselvalligheid opnieuw toe te nemen.

  • Check onze laatste statusupdates op Facebook.
hogedrukgebied Azoren
Een uitloper van het hogedrukgebied van de Azoren zorgt voor aangenaam zomerweer in de Benelux.

Aangenaam zomerweer op zaterdag

Zaterdag moeten we de Benelux opdelen in twee delen. Vooral België zal kunnen genieten van brede opklaringen terwijl Nederland nog met wat bewolking moet rekening houden. In de voormiddag is er in het noorden van Nederland nog kans op wat lichte regen.Temperaturen stijgen zaterdag tot een zomerse 25°C in België. In Nederland blijft het kwik hangen rond 21°C. In de loop van de avond trekt er bewolking van over zee de Benelux binnen. De nacht van zaterdag op zondag is er veel bewolking. Dit is slecht nieuws voor de mensen die de vallende sterren willen waarnemen. De minima schommelen tussen de 15 en de 18°C.

bewolking zaterdagnacht
Zaterdagnacht is het jammer genoeg zwaar bewolkt en zullen er dus geen vallende sterren kunnen waargenomen worden.

Bewolking op zondag

Zondag starten we de dag zwaar bewolkt. In de loop van de dag klaart het op vanuit het westen. Temperaturen klimmen zondag tot een aangename 23°C. De wind waait zacht uit zuidwestelijke richting. Kortom aangenaam zomerweer, perfect voor een stevige zondagse wandeling of fietstocht! Tegen de avond is het overal helder, perfect weer voor de sterrenkijkers. Het belooft een frisse nacht te worden onder de heldere hemel, de minima liggen tussen de 9 en 12°C.

Zonnige maandag

Maandag start de dag met brede opklaringen. In de loop van de dag komt er wat meer bewolking opzetten vanuit het westen. Vooral in Nederland zal er meer bewolking zijn, hoe zuidelijker hoe minder bewolking. De temperaturen klimmen opnieuw tot een aangename 23°C. Er staat een frisse wind uit noordoostelijke richting. De nacht van maandag op dinsdag wordt opnieuw een frisse nacht met temperaturen tussen de 11 en 14°C.

Zomerse dinsdag

De wind draait dinsdag verder richting het oosten waardoor er warme continentale lucht wordt aangevoerd. Dinsdag wordt een stralende dag met brede opklaringen. De zon is nog steeds erg krachtig, men mag zeker niet vergeten op tijd zonnecrème te smeren. Maxima stijgen opnieuw tot een zomerse 28°C. ‘s Avonds koelt het al snel af met opnieuw frisse minima rond 12°C.

temperatuur dinsdag
Dinsdag lopen de temperaturen op tot een zomerse 26°C.

Hoogzomer op woensdag

Woensdag lijkt de mooiste dag te worden uit deze zomerse reeks dagen. De zon schijnt opnieuw de hele dag uitbundig. Het is dus zeker aan te raden zich opnieuw te goed te beschermen tegen de zon. De temperaturen lopen op tot een zomerse 26°C. De wind waait zwak uit oostelijke richting. Tijdens de nacht van woensdag op donderdag koelt het opnieuw flink af met minima rond 14°C.

Onstabiele donderdag

De meeste weermodellen laten donderdag een einde komen aan de stabiele zomerse periode. De temperaturen lopen nog wel hoog op tot een warme 27°C. Maar in de loop van de middag neemt de onstabiliteit in de atmosfeer toe en is er vooral aan de Belgisch-Franse grens kans op onweersbuien.

Onweer op donderdag
ECMWF, het Europese weermodel komt met een stevig neerslagsignaal op donderdag wat kan duiden op stevige onweersbuien.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

1 uur geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Saharastof versnelt smelt in de Alpen

3 dagen geleden - 4 min. lezen