7 februari 2013 - 2 min. lezen 18 reacties

Gisteren hadden we het kort al eens laten vallen. De situatie voor aanstaande zaterdag tot en met maandag is bijzonder interessant voor de winterliefhebber die van sneeuw houdt. Diverse weermodellen waaronder GFS – ECMWF en UKMO laten zondag een depressie net ten zuiden van onze landsgrenzen postvatten met aan de noordoostelijke zijde een intensieve sneeuwzone. Gisteren gingen de berekeningen tot 25 cm voor het zuidwesten en centrale deel van België ..

veel sneeuw zondag

Inmiddels is de nieuwste data van de 00:00 run binnen en kunnen we dit gerust nuanceren. Het zaakje zal de komende 24-48 uur nog schuiven, maar als de synoptische situatie gedragen wordt door meerdere runs, stijgt de betrouwbaarheid. Spannend!

Weerbericht 7 februari

Vandaag staat de ochtend in het teken van winterse wisselvalligheid. Een klein buiengebied trekt vanaf de Noordzee richting het zuiden en beïnvloedt vooral de streken ten westen van Brussel. Het gaat hier om winterse buien die tijdelijk wat sneeuw kunnen produceren, maar waar normaliter geen sneeuwdek van ontstaat.

De temperatuur schommelt deze voormiddag tussen 5°C aan de kust en 0-1 graad in de Ardennen. De wind waait zwak uit noordwestelijke richtingen. Deze namiddag blijft het wisselvallig met geregeld enkele fikse buien. Deze kunnen vergezeld gaan van hagel, regen en natte sneeuw. Ten zuiden van Samber en Maas vallen de meeste buien als droge sneeuw. Daar zal het sneeuwdek verder aandikken !

TIP: op zoek naar radarbeelden en satellietbeelden?


Verder lezen

Alles bekijken
8

Onweerskansen 30 april 2024

21 uur geleden - 5 min. lezen

Downwelling na de SSW brengt weersomslag

2 dagen geleden - 6 min. lezen