30 april 2013 - 1 min. lezen 0 reacties

Vandaag beleven de noorderburen een bijzondere dag! De kroning van Willem-Alexander zal doorgaan in relatief mooie weersomstandigheden. Zo schommelt de actuele temperatuur in Nederland rond een 4 tot 5 graden. In België is het vooral in het noorden van het land (Antwerpen) iets frisser met temperaturen rond 3 graden. Het is op de meeste plaatsen bewolkt tot zwaarbewolkt. 

Weerbericht 30 april

Bewolkt maar droog

In tegenstelling tot het nationaal weerbericht van het KMI spuwt het Amerikaans weermodel niet zo’n brede opklaringen uit haar datagegevens. Het kwik klimt langzaam tot waardes tussen 11 – 15 graden bij een zwak tot matige wind uit het zuidwesten. Onderstaand weerkaartje schetst de weersituatie even na het middaguur. De vol gekleurde bolletjes wijzen op een bewolkt tot zwaarbewolkt weerbeeld.

bewolkt weerbericht 30 april
Op deze weerkaart zien we vooral enkele opklaringen boven het westen en noordwesten van de Benelux. Hoe meer richting het zuidoosten, hoe meer kans op neerslag (groene icoontjes).

In de namiddag verandert er weinig aan het globale weerbeeld. De opklaringen blijven gezelschap krijgen van de nodige wolkenvelden. In het oosten kan het kwik lokaal 15 graden bereiken mits de medewerking van voldoende grote opklaringen. De wind draait geleidelijk van zuidwest naar west.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken

De invloed van het weer op Formule 1

2 dagen geleden - 5 min. lezen
27

Donderdag regen en veel wind, maar hoeveel?

20 februari 2024 - 4 min. lezen