29 september 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Het weer in de Lage Landen blijft rustig en aangenaam. In vergelijking met de weersituatie de afgelopen 48 uur in Spanje een serieus contrast.

De ochtendperiode verloopt vandaag op de meeste plaatsen droog met mooie zonnige periodes. De temperatuur schommelt tussen 08:00 en 09:00 rond zo’n 12°C als gemiddelde waarde. Naarmate de voormiddag vordert, wordt het geleidelijk aan zachter met tegen de middag temperaturen tot 17°C. De wind waait meestal zwak uit (west)zuidwestelijke richtingen.

Na de middag blijven we het aangename herfstweer behouden. De zon is van de partij (eerst in het westen, later in het oosten) en wordt op een gezonde manier afgewisseld met enkele onschuldige stapelwolken. Er valt echter geen neerslag vandaag. De wind blijft zwak tot matig waaien uit zuidwestelijke richtingen. Later draait de wind richting het noordwesten. Het wordt maximaal 17°C.

Weerbericht Europa

Het zuiden van Spanje kreeg de afgelopen 48 uur een heuse zondvloed te verwerken. Op sommige plaatsen (Malaga tot Madrid tot Torrevieja) kregen neerslagsommen te verwerken tot wel 100 mm. Dat is ongeveer gelijk aan de hoeveelheid neerslag die daar in 2 maanden naar beneden komt. Flash floods (overstromingen) en onweer zorgden in die regio voor heel wat overlast. Extra uitleg over de Gota Fria in Spanje.

overvloedige neerslag spanje

Bron kaartje: modellzentrale.de

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken