28 juli 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vanochtend is het vooral in het (zuid)oosten van Belgiƫ nog opletten geblazen voor de restanten van enkele hevige onweersbuien die gisteren in de loop van de namiddag/avond werden gevormd boven Frankrijk. Het Europese weerbureau (Estofex) had een level 2 warning voorzien en ook het KMI ging aardig mee in de waarschuwing (oranje).

Echter, het werd niet zo zwaar als de weermodellen berekenden (gelukkig maar) en het gros van het onweer trok net ten zuiden of ten oosten van onze landsgrenzen. In Duitsland trokken actieve onweerclusters doorheen het land met heftige bliksemactiviteit en flinke windstoten (90 km/h).

Blikseminslag regio Leuven door Kevin Van Camp

Bij NoodweerBenelux hadden we een code rood (HIGH) voorzien voor de gebieden ten westen van Limburg en Namen en een code paars (HIGH +) voor de gebieden ten oosten van de eerder genoemde provincies. Een vrij correcte waarschuwingsgraad achteraf bekeken.

Weerbericht 28 juli

Vanmiddag stijgen de maxima verder richting 22, 23 graden en zal de zon regelmatig tevoorschijn komen. Het is echter niet uitgesloten dat het oosten nog enkele (hevige) buien te verwerken krijgt. Deze kunnen lokaal gepaard gaan met onweer, maar hevige verschijnselen verwacht ik niet meer. De wind waait meestal zwak uit veranderlijke richtingen.

Vanavond en vannacht blijft er een tweedeling bestaan in Belgiƫ. Ten oosten van Brussel blijft de kans bestaan op buien die gepaard kunnen gaan met een donderslag. In het westen daarentegen wordt het droger met opklaringen. De wind draait richting het westen tot zuidwesten en waait zwak.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
2

Tijdelijk droger en zachter, later wisselvallig

17 uren geleden - 3 min. lezen
Opvallend

Vroege sneeuwval in Lapland

2 dagen geleden - 2 min. lezen
5

Bouwstenen voor nieuwe nazomerse periode

3 dagen geleden - 2 min. lezen