28 augustus 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Na een wisselvallig weekend start vandaag opnieuw de werkweek voor velen. We kunnen profiteren van een mobiele hogedrukwig boven het westen van Europa en dat levert aangenaam Belgisch zomerweer op. Vaak zien we in deze configuratie een rustig weerbeeld ontstaan met weinig neerslag en weinig luchtdrukverschillen. Dynamisch een heuse misser.

Weerbericht 27 augustus

In de voormiddag krijgen we in het hele land te maken met brede opklaringen, afgewisseld met hoge wolkensluiers. De temperaturen klimmen vanuit een fris dal richting 20°C op de middag. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richtingen. In de namiddag komt er tijdelijk wat meer bewolking opzetten vanuit het zuidwesten.

Dat zou vooral iets zijn voor de provincie West-Vlaanderen waarbij de zon tijdelijk een figurantenrol gaat spelen. De temperaturen blijven echter aangenaam en schommelen rond 23°C op de meeste plaatsen. De wind blijft matig waaien uit zuidelijke richtingen en neemt in de loop van de avond in kracht af.

In Waregem zijn de festiviteiten van Waregem Koerse (165ste editie) opnieuw in volle gang. Wie graag het weerbericht ter plaatse bekijkt, kan terecht op de volgende link. Op dinsdag 28 augustus wordt ginds de traditionele paardenkoers gereden met veel volk en heel wat bekenden!

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

3 dagen geleden - 3 min. lezen