26 december 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

De weersituatie in de Lage Landen wordt gedomineerd door een uitgestrekt lagedrukgebied in het noorden van Europa. Deze zonale stroming is verantwoordelijk voor regenzones die regelmatig de revue passeren in België en Nederland. In de voormiddag blijft het op de meeste plaatsen nog droog, maar tegen de avond en nachtperiode nadert er opnieuw een kletsnatte regenzone (5 tot 10 mm).

Weerbericht 26 december

Op dit moment is het overal in België wisselend bewolkt. Enkel in de kuststreek zijn er meer opklaringen en is het uit de wind en in de zon best wel aangenaam. De temperatuur komt iets lager te liggen dan gisteren / eergisteren. We halen maximaal 9°C en de wind waait meestal matig uit zuidelijke richtingen.

Merk op dat het gisteren in de namiddag flink begon te waaien. Weerstation Waregem registreerde zelfs tijdelijk windstoten tot 50 km/h. Enkel op 1 januari begin dit jaar waaide het nog steviger met 59.6 km/h.

buienlijn weerbericht 26 december
Deze voormiddag ontwikkelde zich er een buienlijn in het noorden van Frankrijk. Met een zuidwestelijke stroming krijgt ook België te maken met neerslag. (netweather.tv)

Vanmiddag en vanavond neemt op nadering van de regenzone de windsnelheid tot vrij krachtig. In het hele land kunnen dan windstoten gaan voorkomen tot 60 km/h. Ondertussen neemt de gradiënt nog een stukje toe en tussen 17:00 – 22:00 moeten we in het hele land rekening houden met flinke windstoten die kunnen pieken richting 80 km/h. Met de voorspelde regenval een potentieel gevaarlijke situatie voor de weggebruikers ! Op de Noordzee kan er tijdelijk 8 Beaufort komen te staan.

windkaartje weerbericht 26 december
Op de volle Noordzee kan er tussen 18:00 en 20:00 tijdelijk zo’n 8 Beaufort komen te staan.
Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken