26 juli 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Vandaag starten we de dag op de meeste plaatsen met heel wat mist. De hoge temperaturen zorgen in combinatie met flink wat evapotranspiratie (verdamping van water in planten/bomen) voor heel wat luchtvochtigheid. Deze mist wordt reeds in de eerste uren van de ochtendperiode overal opgeruimd en dan zijn we opnieuw vertrokken voor een schitterende zomerdag met hoge temperaturen en veel zonneschijn!

Weerbericht 26 juli

Vanmiddag noteren we op veel plaatsen maxima dichtbij 30°C. De temperatuur op 850 hPa (1499m) bedraagt immers 16°C. Door de huidige tijd in het zomerseizoen mag u dan aan de grond 12/13°C bijtellen. De wind waait hoofdzakelijk uit noordoostelijke richtingen en kan opnieuw een lichte zeebries veroorzaken vlak aan de kust. Daar blijven de temperaturen rond 25°C schommelen. Het blijft vanzelfsprekend droog met veel zon.

Opgelet: de UV-index is hoog (bijna 7), dus voldoende insmeren en/of beschermende kledij dragen. Daarnaast verwacht ik ook vandaag verhoogde ozonconcentraties. De zware inspanningen tussen 13:00-17:00 stelt u dus best een beetje uit. Meer informatie op deze irceline.be

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
7

Lokaal weer veel regen op vrijdag 12 juli

1 dag geleden - 5 min. lezen
45 Waarschuwing voor hevig onweer!

Hevig onweer op dinsdag 9 juli 2024

4 dagen geleden - 5 min. lezen