25 november 2012 - 2 min. lezen 1 reacties

Storm vandaag! Een krachtig lagedrukgebied trok deze nacht doorheen het Kanaal met flinke windstoten in Belgiƫ. Zo werd aan de kust een windstoot opgemeten tot maar liefst 113 km/h. In het binnenland bleef het iets rustiger, maar ook daar rukwinden tot 70-80 km/h. Op dit moment is de depressiekern doorgetrokken richting het noorden. De noordelijke provincies in Nederland zullen hierdoor tijdelijk te maken krijgen met (zware) storm en windstoten tot boven 100 km/h.

Weerbericht 25 november

Deze voormiddag ondervinden we eerst nog wat last van de hevige wind, maar geleidelijk neemt de wind iets in kracht af (vooral naar de namiddagperiode toe). De temperatuur is zacht. Met zo’n 9 tot 11 graden mogen we deze voormiddag zeker niet klagen. Het blijft op de meeste plaatsen droog. Bekijk hier de actuele windsnelheid boven de Benelux.

Op en na de middag neemt de wind verder in kracht af. Hij waait meestal uit zuidwestelijke richtingen. De temperaturen schommelen rond 12Ā°C en dat zijn ook direct de maxima voor vandaag. Aan de kust kan er een klein buitje ontstaan, elders blijft het droog. Bekijk hier de actuele bewolking boven BelgiĆ« en Nederland.

Enkele interessante weerkaartjes van de storm op 25 november 2012.

storm 25 november
Deze ochtend een stevig windveld in het Kanaal / op de Noordzee!
windstoten nederland
In delen van Nederland worden windsnelheden gemeten tot 9 Beaufort.
windstoten boven 100 km
Aan zee waait het stevig door. Wind uit zuidwestelijke richtingen.

Bron kaartjes: infoplaza.nl – meteociel.fr – knmi.nl

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken
24 Prognose

Zacht weer met af en toe neerslag

5 dagen geleden - 4 min. lezen