24 september 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Vorige week hadden we het reeds in de smiezen. Vanuit het zuiden van Europa zou een afgesnoerd laag naar het noorden doorstomen met een activatie van het windveld aan de zuidelijke zijde. Dat resulteerde vandaag in hevige windstoten die vooral rond de middag zwaar uitpakten boven het westen van de Benelux. In de provincie West-Vlaanderen werd de brandweer dan ook ingeschakeld voor stormschade.

Weerbericht 24 september

Samen met de hevige windstoten (die trouwens verbonden waren aan de doortocht van het koufront) viel er op veel plaatsen ook overvloedige neerslag. Opnieuw werd het westen geviseerd met neerslaghoeveelheden die aan de kust opliepen richting 30 mm (in slechts 24 uur). Opmerkelijk is de scherpe luchtdrukdaling die zich in de voormiddag manifesteerde boven Waregem. Het weerstation liet de luchtdruk dalen van ongeveer 1020 hPa naar 983 hPa als minimale waarde. Samen met deze daling nam de wind fors toe! Indrukwekkend.

weerbericht 24 september

Bron kaartje: weerstationwaregem.be

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken