20 september 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Morgen wordt de zomer van 2012 officieel afgesloten met het begin van de herfst. De weerkaarten draaien de laatste dagen dan ook op volle toeren om de eerste (echte) herfststorm van het prille seizoen te genereren. Vooral later in het weekend en begin volgende week moeten we waakzaam zijn voor een mogelijke storm uit zuidwestelijke richtingen!

Flinke windstoten en regenval

Op dit moment bevindt de tropische storm Nadine zich nog ver op de Atlantische Oceaan. De komende 24 tot 48 uur lijkt het systeem zich naar het noordoosten te verplaatsen volgens de laatste weergegevens. Tegelijkertijd nadert een depressie uit het noorden het UK. Beide systemen kunnen in het weekend klonteren tot een rondtollend ‘gevaarte’ met aan de zuidoostelijke zijde flinke windstoten en hevige neerslag.

Het weekend zou dan vooral op zaterdag en zondag zeer wisselvallig verlopen met flinke buien en windstoten. De temperaturen halen nauwelijks 20°C en daarmee wordt het herfstgevoel sterk aangewakkerd.

Eerste herfststorm volgende week

Het Amerikaanse weermodel laat het wisselvallige weer zeker nog eventjes na het weekend voortduren. Maandag zou een kleine depressie zich in het Kanaal uitdiepen tot een venijnige stormdepressie (eventueel kanaalrat). Deze laatste ontwikkelingen blijven behoorlijk onzeker door de positie van ‘Nadine’ (zie hieronder). Het moge duidelijk zijn, de nazomer is (tijdelijk) heel ver weg!

De Europese weerkaarten hebben door de komst van tropische storm Nadine ter hoogte van Portugal enorm veel moeite met de precieze berekening van het meest krachtige windveld en de uitdieping van de verschillende depressiekernen.

Volgende recente weerbulletins op deze website zullen dan ook nog wat meer informatie bieden over de precieze windsnelheid. Sowieso gaat het vanaf zaterdag flink waaien en met neerslag kan dat een gevaarlijke situatie opleveren!

Sinds augustus 2014 is onze nieuwe pagina “Het weer op uw locatie” beschikbaar voor het grote publiek. U kan het slechte weer per uur of voor de komende dagen goed opvolgen en analyseren. Snel, simpel en vooral gratis.

Bron kaartjes: meteociel.frwetter3.de

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken