22 december 2012 - 1 min. lezen 10 reacties

Vandaag krijgen we af te rekenen met een intense regenzone (indien u meer informatie wenst, bekijk dan zeker waarschuwing wateroverlast). De huidige situatie laat er geen twijfel over bestaan, het blijft vanaf de ochtend tot morgen op vele plaatsen langdurig regenen. De intensiteit van de neerslag varieert tussen lichte en matige regen. De wind waait meestal matig uit zuidelijke richtingen en haalt windstoten tot 50 km/h.

radarbeeld uk

Regenzone in beeld. Later activeert het front nog wat meer.

Weerstation Waregem meldt op dit moment reeds 4.3 mm sinds 9:11. Volgens de laatste weerdata komt daar nog zo’n 20 mm bij … Dat zou teveel van het goede zijn voor de kleine sloten. U kan ook eens een kijkje nemen bij onze collega’s van Hydronet en waterinfo.be om de actuele stand van de waterlopen te controleren.

De komende uren dus weinig verandering in het ‘trieste’ weerbeeld. De regenzone botst op de koude lucht nu nog ter hoogte van Duitsland / Denemarken en blijft activeren. Neerslaghoeveelheden tot 40 mm sluit ik zeker niet uit. Wij houden u op de hoogte via onze Facebookpagina en de updatebox hier aanwezig op de website.

Bron radarbeeld: netweather.tv

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken
7 Maandag stevig onweer!

Stevige onweerskansen door pittig koufront op maandag

2 dagen geleden - 6 min. lezen
4 Prognose

Weersverwachting komende dagen: fris en wisselvallig

2 dagen geleden - 5 min. lezen
1

Weersverwachting Amstel Gold Race 2024

10 april 2024 - 5 min. lezen