22 november 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Vanochtend werden we getrakteerd op flink wat opklaringen en een schitterend kleurenpalet bij zonsopkomst. Dat is de voorbode geweest van wat op dit moment een aangename najaarsdag zal worden. De temperaturen in het centrum en westen van België schommelen rond 6°C, enkel in het uiterste zuidoosten is het frisser met slecht 3 graden en nevel/mistbanken.

Weerbericht 22 november

Deze voormiddag behouden we opklaringen in een groot deel van het land. De temperaturen klimmen door een zwakke zuidwestelijke stroming algauw richting 10°C op de middag. Het blijft rustig en aangenaam.

Op en na de middag weinig verandering. Het weer leent zich dan ook uitstekend om een herfstwandeling te maken. De maxima schommelen rond 11°C en het blijft vanzelfsprekend droog. De wind wakkert iets aan uit het zuidwesten.

Grote delen van Ierland en het Verenigd Koninkrijk krijgen op dit moment van schrijven (10:00) te maken met flinke windstoten door een uitdiepende depressie met kern ten zuiden van IJsland. Er worden windstoten gemeten tot 100, lokaal 110 km/h. Wie de windstoten wil volgen kan terecht op onze pagina wind en luchtdruk.

windsnelheid uk

Bron kaartje: meteociel.fr

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken